Håndbold

Udtaget til landsholdet efter alvorlig sygdom: - Fuldstændig surrealistisk

Skjerns målvogter Emil Nielsen nyder stor succes på banen efter at være kommet tilbage fra et krævende sygdomsforløb.

Efter en hård og lang vej tilbage til håndboldbanen har tingene taget fart for Emil Nielsen, der for to år siden blev ramt af den alvorlige sygdom meningitis. Mandag nåede han en milepæl i sin håndboldkarriere.

- Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, og jeg ved nærmest ikke engang, hvad jeg skal sige, lyder det fra den 21-årige keeper, da TV 2 SPORT tog til Skjern for at besøge ham.

Drømmen, der får Skjern-keeperen til at falde over ordene, er at blive en del af landsholdet. Landstræner Nikolaj Jacobsen har nemlig udtaget Emil Nielsen til Golden League-trup, som skal spille i Norge i starten af april.

- Det er fuldstændig surrealistisk, at jeg to år efter min sygdom er blevet udtaget til A-landsholdet. Det var ikke noget, jeg havde regnet med.

Efter at have arbejdet sig tilbage fra meningitis til igen at være inde i varmen hos cheftræner Erik Veje i Århus Håndbold, skiftede han i sommeren sidste år til Skjern Håndbold. Og det match har været en stor succes.

- Stort set fra dag et har han leveret på et rigtig højt niveau for os. Så vi har egentlig ikke skænket hans sygdom særlig mange tanker i hverdagen, siger Skjern-cheftræner Ole Nørgaard, som ikke er overrasket over opkaldet fra landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er en meget naturlig udvikling for Emil. Alle i dansk håndbold har vidst, at der var tale om et usædvanlig stort talent. Når han fik et kontinuerligt forløb og nok kampe, ville han helt naturligt banke på landsholdet.

Lagt i isolation

Udtagelsen er ikke kun en stor sejr i Emil Nielsens håndboldkarriere; det vidner også om, at han via hårdt arbejde i modgang har formået at komme tilbage fra en situation, der til tider så uoverskuelig ud.

- Jeg kan huske, at jeg ligger inde på hospitalet med syv-otte læger omkring mig. Det var en fuldstændig vild oplevelse, siger Emil Nielsen, når han husker tilbage på forløbet med meningitis, der ændrede hans liv.

- Jeg blev lagt i isolation, så når lægerne kom og skulle tjekke mig, var det med masker og gummidragter –  nærmest som man ser i film.

Se indslag fra 2016, da Emil Nielsen var tilbage på træningsbanen og arbejdede sig mod et comeback:

Emil Nielsen fortæller om sit sygdomsforløb

Men han gav aldrig op. Han var overbevist om, at han skulle væk fra sengen og tilbage til dér, hvor han hører til: i et håndboldmål.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg selvfølgelig nok skulle komme tilbage. Det var et kæmpe skridt tilbage, men jeg var slet ikke i tvivl om det. Det kan godt være, det tog lang tid, siger Nielsen, som glæder sig til april i fornemt selskab.

- Jeg får lidt kuldegysninger. Det er sindssygt stort og har været drengedrømmen, siden jeg var helt lille. Jeg er helt vildt glad og glæder mig sindssygt meget til at prøve det for at se, hvor jeg står i forhold til alle de andre.

Landsholdet spiller første kamp ved Golden League mod Frankrig den 5. april. Allerede fra 2. april træner holdet i Brøndby. Se hele truppen her.