Håndbold

Nikolaj Jacobsens fans brød ritual med pibekoncert og kors

Fansene hos Nikolaj Jacobsens tyske klub, Rhein-Neckar Löwen, sendte et stærkt budskab, da klubben spillede returkamp i Champions League.

De tyske mestre fra Rhein-Neckar Löwen løb på banen i røg og damp, mens en flammekaster lyste den mørklagte arena op, og tilskuerne klappede taktfast.

En skærende kontrast til blot et minut senere, hvor halspeakeren annoncerede, at det var tid til den faste Champions League-hymne fra det europæiske håndboldforbund, EHF. Det startede omgående en pibekoncert uden lige fra de tyske fans.

Faktisk var det fuldstændig umuligt at høre melodien, mens de mest inkarnerede Rhein-Neckar-fans på endetribunen vendte ryggen til, fandt den midterste finger frem og hev en form for papirs-tifo i vejret. Her var der tegnet et kors med ordet 'håndbold' skrevet i midten. Dertil fulgte teksten:

Det er os, der er blevet ramt. Farvel til sportslig konkurrence og fairplay. Med tristhed i stemmen / Fansene

- Det der er godt nok vildt. Det er jo sjældent, vi oplever i håndbolden generelt, at vi får den vilde protest både med skilte og fans, der buher af den hymne, som vi alle sammen elsker at nyde, lød det fra TV 3 SPORTs håndboldekspert Christian Dalmose under kommenteringen.

Samtidig skrev klubben selv på sin Twitter:

- Under dagens EHF-hymne var fansene i SAP Arena ikke stille som normalt. I dag var det en kraftfuld pibekoncert, der for gennem arenaen. Et klart signal!

Kamp-kaos ligger bag budskabet

Årsagen skulle findes i det kaos, der opstod, da EHF planlagde Rhein-Neckar Löwens første Champions League 1/8-finale samme dag som tyskernes ligakamp mod Kiel. Nikolaj Jacobsens tyske klub nægtede dog at flytte ligakampen, og derfor endte kampene med at blive spillet på samme dag.

Allerede inden kampene gjorde Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen det klart, at de ville sende et B-hold til Champions League, og derfor blev Rhein-Neckar Löwen sendt hjem med et knusende nederlag på 17-41 på udebane i polske Kielce.

- Vi vidste jo godt, at vores andethold højest sandsynligt ville tabe med mellem 20 og 30 mål. Vi var klar over, at da EHF bestemte sig for, at det skulle være sådan, ville vores rolle i Champions League være udspillet, sagde Jacobsen for en uge siden efter første kamp.

EHF forklarede sig også i sagen, hvor de gav udtryk for, at de blandt andet havde tilbudt Rhein-Neckar Löwen at give afkald på sin hjemmebanefordel, så de kunne stille stærkest muligt i begge turneringer. Samtidig udtrykte forbundet også en lang række andre grunde til, at det var endt, som det var:

I returopgøret, hvor der i øvrigt langt fra var fyldt på tribunerne i SAP Arena, tabte Nikolaj Jacobsens tropper med 36-30 til Vive Kielce. Dermed spillede det polske storhold sig i kvartfinalen med samlet 77-47 over to kampe.