Håndbold

Landsholdets stjerner hylder Skjern: Som dansker gør det én stolt

Skjerns Champions League-sejr over håndboldstormagten Vezprem i to kampe bliver rost til skyerne af to af de rutinerede landsholdsspillere.

Mange store ord er allerede blevet sagt om Skjerns overraskende avancement mod den store ungarske klub Vezprem i Champions Leagues ottendedelsfinaler lørdag.

Nu kommer der endnu flere roser, og det er fra to af landsholdets bærende kræfter i form af Morten Olsen og Rasmus Lauge, som i disse dage er til landsholdssamling forud for Golden League-turneringen i Norge.

- Kæmpe respekt herfra. Det er vanvittigt flot. Først og fremmest at vinde den første kamp så stort og overbevisende og så gå ned at forsvare det, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

- De kæmpede flot, og jeg tager hatten af for dem. Det er flot klaret.

Første kamp blev vundet med syv på hjemmebanen, og med et nederlag på den svære udebane i Ungarn på fem, gik danskerne videre.

Bedriften er ikke kun stor for Skjern. Lauge, som fra sommeren 2019 skal spille for netop Vezprem, mener, at hele håndbolddanmark har glæde af resultatet.

- Det er godt for dansk håndbold. Vi har Skjern, der bider fra sig. Det er dejligt at se, og som dansker gør det én stolt, lyder det fra playmakeren.

Køligt og med stort overblik

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert hører det danske holds bedrift til ’helt oppe i toppen af dansk håndbold’.

- Det er sammen med AG København tilbage i 2012, da de sendte selveste Barcelona ud og kvalificerede sig til Final4, lyder det fra Nyegaard.

Også Morten Olsen har dyb respekt for Skjerns resultat.

- Det var vildt flot. Jeg sad og så kampen, og det var meget, meget imponerende, køligt og med stort overblik hele vejen igennem.

Skjern møder franske Nantes i kvartfinalen den 18. april.

Inden har to af Skjerns profiler René Rasmussen og Emil Nielsen mulighed for at få landsholdsdebut ved Golden League. Her lægger danskerne ud med en kamp mod Frankrig på torsdag. Den kan ses på TV 2 klokken 20:40.