Håndbold

Nu fortæller Mikkel Hansen om knæskaden, der har voldt problemer i flere år

Mikkel Hansen har igennem flere år været plaget af problemer med sit ene knæ. Håndboldstjernen håber på, at tingene bliver bedre nu.

- Mikkel Hansen har et knæ, der er slidt. Han har ikke meget tilbage af sin udvendige menisk. Og der er meget slid på hans brusk på ydersiden af knæet.

Sådan lyder den faglige vurdering af den danske landsholdsspiller Mikkel Hansens højre knæ fra landsholdets fysioterapeut, Anja David Greve, da hun beskriver hans skade over for TV 2 SPORT.

Konsekvenserne af knæproblemerne mærkede Mikkel Hansen de seneste par dage i landsholdslejren, hvor han brugte tiden sammen med Greve - og ikke på træningsbanen med holdkammeraterne. Han var kun hjemme for at få tjekket op på knæet og ikke for at spille håndbold.

Og i stedet for at rejse med holdet til landskampene i Norge, er han nu rejst hjem til Paris.

- Jeg kan da godt mærke, at jeg måske ikke er på 100 procent endnu, men jeg synes, at jeg er kommet tættere på, fortæller han til TV 2 SPORT.

Håndboldstjernen ved, hvad han taler om. For problemerne med knæet er langt fra nye.

Knæproblemer i mange år

I 2013 blev han opereret i knæet, og i forbindelse med den operation meddelte Dansk Håndbold Forbund ud, at: "Allerede i slutningen af 2012 havde den danske verdensstjerne så store knæproblemer, at han ikke kunne træne ordentligt igennem, og det har undervejs heller ikke hjulpet, at han hele to gange har fået en modstander ned over knæet".

Han har virkelig slidt på knæet

Anja David Greve, fysioterapeut

Når Mikkel Hansen selv skal beskrive, hvornår det hele begyndte at gå skævt, kigger han også tilbage på den periode i sin karriere.

- Nu har jeg døjet lidt med det her knæ i noget tid, men der er ingen tvivl om, at det er i bedring, og den tid jeg har haft, hvor jeg har fået genoptrænet min stabilitet og styrke i knæet, den har hjulpet.

- Det er ikke mere alvorligt, end jeg godt kunne spille nede i Frankrig, men det er selvfølgelig klart, at det ikke er som for fem år siden, og derfor skal der tages lidt forbehold, i hvert fald i off-season, hvor jeg måske skal forsøge ikke at løbe så meget på asfalt. Men jo ældre man bliver, jo mere skal man måske lægge sin træning om, i forhold til hvilke skavanker man har, fortæller Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Burde have spillet bedre ved EM

Så sent som i januar i år var der også fokus på Paris Saint Germain-spillerens knæproblemer.

Der er ingen tvivl om, at jeg selv synes, at jeg burde have spillet bedre

Mikkel Hansen

I forbindelse med Golden League-stævnet blev han sparet for at kunne spille EM senere på måneden, men under selve slutrunden følte Mikkel Hansen sig ikke helt på 100 procent.

- Selvfølgelig var det ikke perfekt, men det var heller ikke dårligt. Anja (David Greve, red.) har gjort et rigtig godt stykke arbejde i forhold til at få en masse bevægelighed og stabilitet i knæet. Der er ingen tvivl om, at det var en god beslutning at hive mig ud af Golden League og få trænet godt op til EM.

- Jeg vil ikke stå her og undskylde for, hvorfor jeg ikke spillede bedre. Der er ingen tvivl om, at jeg selv synes, at jeg burde have spillet bedre. Især i kampen mod Sverige. Men det kan vi ikke gøre så meget ved nu. Selvom vi ikke spillede super godt, jamen, så kom vi trods alt til en semifinale og var tæt på at gå hele vejen til en finale. Så noget må vi have gjort rigtigt.

Knæet skal blive bedre nu

Under interviewet med TV 2 SPORT fortæller Mikkel Hansen flere gange, at han ikke er bekymret.

Går du og er bekymret?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er i gode hænder, og jeg synes, jeg har en masse gode mennesker omkring mig, som vil mig det bedste. Det er selvfølgelig vigtigt, når man er i en periode som nu, hvor der har været lidt problemer med et knæ.

To af de gode mennesker, Mikkel Hansen formodentlig taler om, er landsholdets fysioterapeut, Anja David Greve, og landstræner Nikolaj Jacobsen. Men mens Mikkel Hansen er moderat positiv omkring sin situation, ser de to personer lidt anderledes på tingene.

Skal håndbold-Danmark være bekymret for Mikkel Hansens fremtid på landsholdet?

- Det siger næsten sig selv, når jeg tøver sådan, lød det fra Greve tirsdag efter en lang pause.

- Jeg vil sige et lille ja. Og så har jeg et stort men: At jeg håber og tror på, at jo bedre vi klæder Mikkel på, og jo bedre han bliver til at finde ud af, hvad der er godt for hans knæ belastningsmæssigt, så kan vi også få en Mikkel, der kan træne bedre og spille bedre. Det vil jeg gøre alt for.

Er det en ny skade?

- Nej, det er det ikke. Jeg ved godt, udmeldingen lidt var sådan, men det er en skade, der har været i knæet i flere år. Det kan hurtigt virke, som om der kommer en ny og en ny og en ny, men her er der ikke tale om en ny skade. Man kan sige, at situationen er blevet forværret, men det er den samme situation, som er blevet værre.

- Det er, fordi håndbold er hårdt, men så også fordi Mikkel selvfølgelig er blevet presset i mange situationer og har presset sig selv, som han selv siger og står ved. Han er ikke god til at sige fra.

- Han har virkelig slidt på knæet.

- Jeg håber da, at det kan genoptrænes væk

Mikkel Hansen

Mens den danske fysioterapeut tøver, var Nikolaj Jacobsen mere klar i mælet ved mandagens træning.

- Der er ingen tvivl om, at Mikkel har en knæskade, som vi er nødt til at se alvorligt på. Også i fremtiden. Vi skal se på, hvad Mikkel kan holde til, også i fremtidige slutrunder. Han er en meget, meget vigtig spiller for os.

Mikkel Hansen har tidligere forsøgt at løse sine knæproblemer ved en operation. Det er ikke planen denne gang.

- Jeg håber da, at det kan genoptrænes væk. Det er også det, som vi stiler efter nu, og det, vi arbejder efter. Jeg synes også, at det går væsentligt bedre. Men jeg skal ikke stå og være ekspert og sige, om jeg skal have en operation på et tidspunkt. Det ved jeg ikke. Som det er lige nu, synes jeg, at det går væsentligt bedre, og at det går fremad.

Hvis det her ikke bliver bedre, kan du så blive ved med at få fuld tid i Paris og på landsholdet?

- Det er svært at sige. Hvis jeg har et knæ, der hæver op hele tiden, og der bliver hevet i en fra alle sider, så bliver man nødt til at sige stop på et tidspunkt. Eller også siger kroppen selv stop.

- Som det ser ud nu – så ja, selvfølgelig (kan jeg blive ved med at spille på fuld tid i Paris og på landsholdet, red.).

Og så er det en Mikkel Hansen anno 2018, der skal tænke sig om, lyder det fra Anja David Greve.

- Ja, det er det. Men det gør han også, synes jeg.

Der er fokus på Mikkel Hansens skade i KONTRA onsdag klokken 22 på TV 2 SPORT.