Håndbold

Nyegaards karakterbog: - Han leverede en klasse præstation

Danmark tabte Golden League-kampen til Frankrig. Her kan du finde Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Frankrig var for stærke for det danske landshold, da de to lande mødtes torsdag aften i den første Golden League-kamp.

Danmark førte efter det første kvarter af kampen, men derefter skruede franskmændene op for tempoet i sådan en grad, at der ikke var noget at gøre.

Sådan vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kampen.

- Det var et vanvittigt godt fransk hold. Hold op, hvor var de dygtige. De straffede alt. Jeg er især meget imponeret over deres tempo, selv om en håndfuld af deres største navne ikke var med.

- Danmark var i kontrol i den første del af kampen, så jeg synes, landsholdet kommer fint ud. Problematikken er, at det er ren katastrofe, da Nikolaj Jacobsen skifter ud. Nikolaj Øris, Morten Olsen og Lasse Møller laver for mange fejl. Og det gentager sig mod slutningen af kampen.

- Så det var en lærerig aften mod den største talentmasse, der findes i verdenshåndbolden. Og med en kolossal fysik hos franskmændene. Deres kontra var velkomponeret, veltilrettelagt og så laver de stort set ikke fejl, mens Danmark laver 10 store fejl.

Karakterskalaen

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Kevin Møller 1

Han har én redning og får ikke rigtig fat i noget. Selvfølgelig var det en svær opgave med et forsvar, der ikke rigtig har spillet sammen. Men jeg kan finde tre-fire bolde, hvor han burde have været mere med.

Emil Nielsen 2

Det er en kamp, han vil kigge tilbage på med glæde, fordi han debuterede. Det er dog samtidig også en kamp, hvor han lukker 19 mål ind på én halvleg. Han spiller sig op mod slutningen, men han var også langt væk fra tingene i perioder.

Johan Hansen 4

Han scorede på sine to chancer, og jeg synes, han gjorde det fornuftigt. Han var dog udfordret af den fart, som franskmændene kom med. For der var virkelig brug for returløb.

René Rasmussen 5

Jeg kan godt lide, at han lige når den sidste ekstra meter. Hans gode overgangsspil gør, at lige meget hvor mange tæsk han får, så får han en scoring eller et straffekast ud af det. Der er stor fremgang, og han er vel på sin top lige nu.

Magnus Bramming 4

Det var en fin kamp med god energi og maksimal fight. Han scorer et drømmemål, som næsten ikke kan lade sig gøre (målet kan ses i videoen over artiklen).

Casper U. Mortensen 4

Han brændte en stor chance, men spillede sig op i løbet af kampen. Også god energi fra ham.

Anders Zachariassen 3

Det var ikke nogen let opgave med så mange nye folk omkring sig. Der var fuld fight, som der altid er. Der var dog ikke ro nok. Franskmændene var så dygtige i krydsspillet, at han sammen med resten af midtersektionen blev krydset af for mange gange. Han stod nogle gange for højt, og det betød, at han manglede tæthed til den nærmeste. Det trækker desuden fra, at han brændte en friløber.

Magnus Saugstrup 2

Han var inde i meget kort tid og nåde ikke meget. Den periode, han kom ind, var en dårlig periode for holdet.

Alexander Lynggaard 4

Det var godt at se ham igen. Der er sket noget med ham, siden han sidst var med. Jeg synes, han er mere rolig og velovervejet. Han scorede et par gode mål, og hans forsvarsspil var med rigtig god kvalitet. Han var fysisk stærk og tog kampene op. Velfortjent 4-tal.

Mads Mensah 5 (KAMPENS SPILLER)

Han leverede en klasse præstation. Han spillede det første kvarter i begge halvlege. Det var velovervejet og velorganiseret. Det siger noget om hans udvikling, at når der er pause til mange andre, så står han der lige pludselig og styrer et ungt dansk landshold. Han var selv farlig, lavede stort set ikke fejl, og han var med til at stabilisere forsvaret.

Niclas Kirkeløkke 5

Det var meget opmuntrende at se ham. Både det første kvarter og fra starten af anden halvleg, hvor han gik amok. Han gav os fornemmelsen af, hvad der er gemt i den meget beskedne dreng. Han lavede fejl forsvarsmæssigt, men jeg synes, han slap helskindet fra det. Jeg er meget opmuntret over, han kunne spille angreb på det niveau.

Nikolaj Øris 2

Det blev ikke det comeback, han havde håbet på. Han havde en forfærdelig start, hvor han et par gange sendte boldene lige i armene på Gerard, som smed boldene i mål. Det var kun i meget små glimt, vi så hans niveau. Det blev til for lidt.

Vincent Gérard scorer to gange i træk for Frankrig mod Danmark i Golden League. Video: Ronni Burkal Nielsen

Frederik Clausen 3

Det kostede to udvisninger, at han var urutineret mod de hurtige franskmænd. Det var tydeligt, at han skulle vænne sig til fysikken. Da minutterne blev flere, viste han, at han godt kunne være med. Jeg kunne dog godt tænke mig, at han havde mere mod til at gå på mål.

Jacob Holm 5

Jeg slæber mig lige op på et femtal. De tyve ting, han lavede godt i dag, var en fornøjelse at se. Han kan så mange ting. Gerne lidt mindre af de satsede ting. Men sådan er hans spillestil. Der var for mange fejl med indspil, der ikke fandt en destination, og så kostede det den anden vej. 

Morten Olsen 1

Han skulle ligesom Mensah være den, der kunne samle tingene omkring holdet. Han kom så ind til det sidste kvarter af første halvleg og startede med et par tekniske fejl. Det blev til for lidt ro i forhold til hans kvalitet og erfaring. Han blev ikke det samlingspunkt, han skulle have været.

Lasse Møller 1

Det var en kort periode, han var inde. Det er måske lidt hårdt, men han nåede aldrig at finde ind i noget som helst. Jeg ved ikke, om han var for nervøs. Det blev aldrig hans 14 minutter. Der er ikke andet at sige end 'op på hesten igen' og vær klar, når du får chancen igen næste gang.

Nikolaj Jacobsen 4

Jeg kan godt lide, at han var tro mod sin plan, selvom det så skidt ud. For han havde fundet en god startopstilling, som han kunne være fristet til at spille videre med. Men det her er ikke et stævne, der går ud på at få resultater. Så han brugte kampen på at skifte ud, så alle kom med rundt. Det kostede på resultatet. Det kan så være det, der giver bonus fremad. Og de tidspunkter, hvor det lignede en katastrofe, fik han styring på det.

Næste kamp for Danmark bliver lørdag mod Island. Den spilles klokken 15.30 og vises på TV 2.