Håndbold

FCM overvinder chokstart og tager vigtig sejr mod Silkeborg-Voel

FC Midtjylland Håndbold fik en vigtig sejr i slutspillet, da de overvandt en chokstart og endte med sejren mod Silkeborg-Voel.

I kvindernes slutspil mødtes Silkeborg-Voel og FC Midtjylland Håndbold tirsdag aften i en yderst vigtig kamp for begge hold. 

Begge hold havde således tre point efter tre kampe i slutspillets pulje 2, hvorfor vinderen af kampen ville tage et stort skridt mod DM-semifinalerne.

Det var FCM, der kunne juble efter kampen, fordi de endte med at vinde med 26-21. Men efter åbningen af kampen, var det ikke til at forudse, at gæsterne ville tage sejren.

Silkeborg-Voel stærkt fra start

Hjemmeholdet Silkeborg-Voel var således et hold, der kom blæsende ud fra første fløjt.

Med redninger og godt forsvar i den ene ende og et effektivt angreb var hjemmeholdet foran med 9-4, og holdet så ud til at være i kontrol.

Men så vendte det hele.

FC Midtjylland skruede ned for fejlene og op for tempoet, og så ændrede opgøret karakter. På få minutter havde FCM udlignet til 9-9, og da Silkeborg-Voel havde en periode på 11 minutter, hvor de ikke kunne passere gæsternes målvogter, trak FCM fra.

Forspringet nåede op på syv mål, hvor holdene gik til pause ved stillingen 17-10 til FCM.

I anden halvleg fortsatte FC Midtjylland med Louise Burgaard og Veronica Kristiansen i front med at holde tempoet, og selvom Silkeborg-Voel igen fik styr på målscoringen, kom hjemmeholdet aldrig for alvor i nærheden af gæsterne på måltavlen.

Dermed endte det hele med en sejr på 26-21 til FC Midtjylland, der dermed nu har fem point efter fire kampe, mens Silkeborg-Voel fortsat har tre.

I samme slutspilspulje bookede Odense Håndbold en plads i DM-semifinalerne, da de på udebane slog Viborg HK med 29-24.

Statistik fra kampen mellem Silkeborg-Voel og FCM

Silk./Voel-FC Midtjylland 21-26 (11-17).

Silk./Voel: Stine Skogrand 7, Jette Hansen 4, Lea Hansen 3, Rikke Iversen 3, Hege Wahlquist 2, Sofie Bæk Andersen 2.

FC Midtjylland: Veronica Kristiansen 12, Helene Fauske 3, Louise Burgaard 3, Judith Serra 2, Julie Gantzel Pedersen 2, Louise Ellebæk 2, Emma Friis 1, Annika Jakobsen 1.

Udvisninger: Silk./Voel 2, FC Midtjylland 3.