Fransk håndboldstjerne stopper karrieren

16x9
Daniel Narcisse nåede at spille for det franske landshold i 17 år. Foto: Benoit Tessier / Scanpix Denmark

Daniel Narcisse kæmpede med at finde ordene, da han skulle fortælle sine nærmeste om karrierestoppet.

Når sidste bold er kastet i den franske håndboldliga i denne sæson, markerer det enden på en af fransk håndbolds mest vindende spillere.

38-årige Daniel Narcisse har i et interview med sin klub, Paris Saint-Germain, meddelt, at han stopper karrieren efter sæsonen.

- Jeg har tænkt over det i et stykke tid. I begyndelsen af sæsonen havde jeg stadig lysten og helbredet til at spille endnu et år. Men lidt efter lidt oplevede jeg nogle fysiske nedture, og jeg begyndte at dele en masse med klubben omkring min fremtid.

- Efter at have vægtet fordele og ulemper i diskussioner med klubben, syntes beslutningen at være ret logisk, siger Narcisse.

Bagspilleren forventede dog ikke, det ville være så hårdt at skulle fortælle beslutningen til sine nærmeste og resten af holdet.

- Jeg er ret beskeden, og jeg har ikke til vane at vise mine følelser. At tale om holdet eller andre har aldrig været et problem. Men når du befinder dig i centrum af det hele, er det mere kompliceret. Jeg kæmpede med at finde de rigtige ord, og det var ikke nemt.

Daniel Narcisse kom til Paris Saint-Germain i 2013 og er siden blev anfører i klubben, hvor danskerne Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard også spiller.

Han begyndte sin karriere i 1998 i Chambéry. I 2004 gik turen videre til Bundesligaklubben VFL Gummersbach, inden han vendte tilbage til den franske klub. Her spillede han indtil 2009, hvorefter han i de følgende fire år tørnede ud for det tyske tophold THW Kiel.

Han fik debut i den blå landsholdstrøje i 2000 og stoppede efter VM i 2017. Han nåede at vinde 2 gange OL-guld, fire VM- og tre EM-titler.