Håndbold

Færøsk landstræner jubler over at skulle møde Danmark

De forventer at få en håndboldlektion af Danmark, men Færøerne glæder sig til at de danske håndboldherrer i EM-kvalifikationen.

Kan man egentlig glæde sig til at spille en kamp, når man ved, at man med næsten 100 procents sikkerhed kommer til at tabe den?

Mange vil nok sige nej, men på Færøerne siger de ja, og jubler over det.

Torsdag aften trak Færøerne Danmark i den kommende kvalifikation til EM i håndbold i 2020, og det vækker glæde hos Færøernes danske landstræner, Sonni Larsen.

- Det er fantastisk fedt. Det er David mod Goliat. Storebror mod Lillebror. Det er lidt en ønskemodstander for os, må jeg sige. Jeg tror, at det er et had/kærlighedsforhold fra færøsk side, siger han til TV 2 SPORT.

Vi ved, at de er et par niveauer under Danmark

Sonni Larsen

Begejstringen hos landstræneren er ikke til at tage fejl af. Men han er samtidig også realistisk omkring sit holds muligheder i kampene mod Danmark.

- Vi har mange spillere i Danmark, Norge og Sverige, men de spiller i de næstbedste rækker. Det bliver en utrolig svær kamp. Vi ved, at de er et par niveauer under Danmark.

Hjemmebane på dispensation

Rent sportsligt er færøsk håndbold på vej frem i de her år. Bedst eksemplificeret ved det færøske U21-landshold, der i 2017 kvalificerede sig til VM-slutrunden for første gang i landets historie.

Det er netop stammen fra det hold, der nu er ved at blive stammen på A-landsholdet.

- Håndbolden på Færøerne har blomstret op igennem de seneste 10 år. Vi står med et meget ungt hold. Jeg tror, at gennemsnitsalderen er omkring de 24 år. Set lidt udefra som dansker har de godt gang i håndbolden heroppe, siger Sonni Larsen, der har været A-landsholdstræner siden 2017. Før det var han tilknyttet landets U20 og U21-mandskaber.

Selvom håndbolden er på vej frem på Færøerne, er den ikke fuldt udviklet.

Derfor kan det færøske landshold risikere at skulle spille hjemmekampen mod Danmark i Danmark. Nationen spiller normalt i Høllini á Hálsi, men dog kun på en dispensation.

- Den har aldrig nogensinde været godkendt. Jeg håber, at vi kan få en dispensation, det har vi fået tidligere. Der plejer at være en god stemning i hallen, siger Sonni Larsen til TV 2 SPORT.

Udover Danmark skal Færøerne op mod Montenegro og Ukraine, der også er kommet i EM kvalifikations pulje 8.