Håndbold

Udvist for film: BSV-profil så episoden igennem med dommeren

Sebastian Skube fik to minutters udvisning for at filme i slutspilskampen mod KIF Kolding København.

Bjerringbro-Silkeborg-profilen Sebastian Skube gik hovedrystende fra banen med otte minutter tilbage af opgøret mod KIF Kolding København.

Kort forinden var playmakeren røget i gulvet efter en hård due med Morten Bjørnshauge. Skube forventede, at der ville blive dømt frikast, men i stedet valgte den ene af kampens Martin Gjeding at række pege- og langefingeren i vejret. To minutters udvisning for film.

Da Skube kom tilbage på banen, buhede KIF-fansene af ham. Det svarede han igen på ved at score to mål give BSV en en sejr på 32-27.

Sejren var dog ikke nok til dæmpe den slovenske spillers irritation efter kampen.

- Der var ikke film. Jeg har snakket med dommerne, og vi skal se den igennem nu, sagde han til TV 2 SPORT.

Hovedet var afgørende

Det gjorde de så. Efter publikum havde forladt Sydbank Arena i Kolding stod Gjeding og Skube og så episoden sammen på halgulvet.

Jeg tænker, at både vi og spillerne kan lære af det her

Martin Gjeding, dommer

Her lagde Gjeding vægt på særligt én ting, der gjorde, at Skube blev vist ud.

- Tacklingen sidder tættere på, men jeg synes ikke, den er helt oppe, hvor man kan sige, der er nogen grund til, at hovedet ryger så meget tilbage. Det er det, jeg reagerer på og vurderer som film, siger Gjeding og fortæller, at han havde ladet Skube blive på banen, hvis BSV-spillerens hoved ikke var røget så meget tilbage.

Skube var ikke enig. Han mente, at han helt automatisk kastede sit hoved tilbage, fordi han blev ramt på halsen.

Kan du forstå, de føler, det er overdramatiseret?

- Det synes jeg ikke, for det var en tackling. Så er det svært at sige, hvor ondt det gør. Når man kommer i fuld fart, er det noget andet, end når man bliver tacklet stående.

Fælles respekt

Selvom spilleren og dommeren ikke blev enige om, hvad der skulle dømmes, kunne de blive enige om noget andet.

De var glade for, at de kunne snakke om kendelsen efterfølgende. Og ikke mindst vise respekt for hinanden.

- Det er første gang, det er sket (at se kendelsen med en dommer, red.). Dommerne er kun mennesker, så det er virkelig svært for dem. Og min spillestil er måske også svær for dem. Så det er dejligt for mig at snakke med sådan en god dommer, som han er, lød de rosende ord fra Skube og blev suppleret af Gjeding.

- Det er fedt. For i stedet for alt det her med ’det er rigtigt’ og ’det er forkert’, så evaluerer vi. Jeg tænker, at både vi og spillerne kan lære af det her.

BSV har med sejren tre point i slutspillets gruppe 2. KIF Kolding København har nul point.

Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg) får to minutters udvisning, fordi dommerne mener, han filmer mod KIF Kolding København. Video: TV 2 SPORT