Håndbold

Klar melding fra ekspert: Danmark er kæmpefavoritter i EM-kval

Der venter overkommelig modstand til Danmark i EM-kvalifikationsgruppen, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Ukraine, Færøerne og Montenegro. Det er de tre modstandere, der venter i Danmarks pulje, når de til oktober tager hul på kvalifikationen til europamesterskaberne i 2020. 

Det står klart efter onsdagens lodtrækning, hvor Danmark er kommet i pulje 8.

Og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen burde Danmark kvalificere sig uden problemer. 

- Når man tænker på styrkeforholdet, så er det klart, at Danmark er storfavorit. Montenegro har jo et fornuftigt hold, og Ukraine er også udmærket, men det er ikke nationer, der som sådan har gjort sig gældende de senere år. Montenegro var godt nok med ved de seneste europamesterskaber, men spillede ikke nogen stor rolle.

Sidste hold i puljen er en, for Claus Møller Jakobsen, noget ukendt størrelse i form af Færøerne.

- Jeg spillede sammen med en færing i Ringsted, ellers kender jeg ikke meget til dem, det må jeg ærligt indrømme.

Færøerne har kvalificeret sig til kvalifikationen efter at have vundet IHF Emerging Nations Championship - en turnering for opkommende håndboldnationer. 

Men holdet består af spillere, der kommer fra et noget andet niveau end Danmarks verdensstjerner. 

- Jeg tror, vi er nede i 2.-3. division i Danmark for at finde de færøske spillere. Jeg ved, der er et par stykker i Danmark, men ikke hvor de spiller henne. Jeg ved faktisk overhovedet ikke, om der er en liga på Færøerne. Det er jo et fuldstændig ubeskrevet blad, lyder det ærligt fra eksperten.

Anderledes ser kendskabet ud, når fokus bliver rettet mod Danmarks to andre modstandere. Her venter nemlig to nationer, der er vant til at spille på højt niveau, og særligt udekampene kan vise sig drilske for Danmark. 

- At spille i Montenegro er altid spændende, for der er virkelig pres på fra tilskuerne. Og så har de også nogle dygtige spillere. Man kan sige lidt det samme om Ukraine, der jo har et Champions League-hold i HC Motor Zaporozhye. 

- Men det ser altså overkommeligt ud for Danmark. 

Det er de to bedste hold i hver pulje, der går videre til EM i Norge, Sverige og Østrig.

Foreløbige datoer for EM-kvalifikationskampene:

Runde 1 og 2

24.-28. oktober 2018

Runde 3 og 4

10.-14. april 2019

Runde 5 og 6

12.-16. juni 2019