Håndbold

Medier: Casper U. Mortensen skifter til Barcelona

Casper U. Mortensen skifter efter denne sæson til FC Barcelona, skriver Mundo Deportivo.  Scanpix Denmark

Bundesligaens topscorer rejser sydpå efter denne sæson. Casper U. Mortensen skal spille i FC Barcelona i de kommende sæsoner.

Landsholdsfløjen Casper U. Mortensen skifter til sommer Hannover-Burgdorf ud med FC Barcelona.

Ifølge Mundo Deportivo har Bundesligaens danske topscorer skrevet under på en treårig kontrakt, så han skal spille i den catalanske storklub fra 2018 til 2021.

Til tyske Sky Sports fortæller Hannover-Burgdorfs assistenttræner, Iker Romero, at Casper U. Mortensen skal til FC Barcelona.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Casper U. Mortensen og hans nuværende klub. Topscorerens agent ønsker heller ikke at kommentere, hvad han betegner som rygter. Han udtaler dog:

- Der vil altid være interesse for gode spillere, og Casper U. Mortensen har været en god spiller i flere sæsoner. Det er et fact, siger Åke Unger til TV 2 SPORT og fastslår:

- Jeg forholder mig til fakta, og Casper U. Mortensen har kontrakt med Hannover-Burgdorf flere år endnu.

Helt præcist løber Casper U. Mortensens kontrakt med tyskerne til år 2020. Det betyder, at Barcelona skal betale for at købe danskeren fri – med mindre har han en klausul i sin kontrakt, der kan bane vejen for et sommerskifte uden en købspris.

Tre danskere i Barcelona

Da TV 2 SPORT i marts skrev om Barcelonas interesse for landsholdsfløjen ville Hannover-Burgdorfs sportsdirektør ikke kommentere et muligt salg.

- Vi drøfter ikke vores spilleres kontrakter i pressen, sagde Benjamin Chatton til TV 2 SPORT. 

Klausuler er ganske hyppige i håndboldverdenen. Det er for eksempel en klausul, der gør, at en anden dansk landsholdspiller, Rasmus Lauge, kan skifte fra Flensburg-Handewitt til ungarske Veszprem i sommeren 2019, selv om Lauges kontrakt med tyskerne officielt gjaldt til 2021. 

Casper U. Mortensen har i de første 27 ligakampe scoret 176 mål i Bundesligaen, hvor Hannover-Burgdorf i øjeblikket ligger nummer fem. 

Efter sommerferien bliver Casper U. Mortensen holdkammerater med blandt andre Lasse Andersson og Kevin Møller, der annoncerede sit skifte i marts.