Håndbold

Trine Nielsen Q&A: Hende skal vi holde øje med

Håndboldekspert Trine Nielsen følger hver uge op på de spørgsmål fra Facebook, der ikke nåede at blive besvaret i studiet.

Det er rigtig mange af jer seere og brugere, der hver uge skriver ind med spørgsmål under kampene i kvindeligaen. Først og fremmest mange tak for dem.

Det er dog ikke dem alle, som vi når at svare på i studiet, og derfor samler jeg hver uge op på de spørgsmål, som vi ikke nåede at komme omkring. Så husk endelig at skrive. Det er som altid på vores Facebook-side TV 2 Håndbold.

Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kig svarerne fra sidste omgang Q&A. 

Herunder svarer jeg på spørgsmålene, der blev stillet i forbindelse med tirsdagens kamp.

Silkeborg-Voel - FCM d. 10. april 2018

Erik Frisk: Hvad er det, der gør, at en spiller som Sofie Bæk Andersen pludselig blomstrer i denne sæson?

SVAR: Jeg synes faktisk, Sofie Bæk har taget tilløb til det over en længere periode. Allerede da hun var i SønderjyskE for år tilbage, var hun spændende, men hendes risikobetonede spil gjorde, at fejlene var alt for mange. Hun spiller stadig et meget risikobetonet spil på grund af sin fart, men hun har i årenes løb udlignet plusser og minusser – denne sæson har hun klart spillet i plus. Tror simpelthen bare, der skulle tid til, før hun knækkede kurven. Hende skal vi holde øje med.

Sofie Bæk Andersen

Rebekka Søgaard: Hvis Silkeborg skal være med i toppen, vil forstærkning på målmandsposten så ikke være aktuelt? De er jo langt fra på niveau med andre i ligaen?

SVAR: Der er ingen tvivl om, at det har været en hård periode for Stine Bonde. Hun har stået det meste af tiden ”alene”, og det koster også på det generelle niveau. Men jeg synes faktisk, hun har gjort det godt. De har skrevet med Stephanie Andersen, der kommer tilbage efter graviditet, men jeg tror, du har ret; hvis de virkelig vil op i toppen og blive deroppe, så skal de forstærkes på den position. Det skal dog siges, at tingene jo også skal hænge sammen økonomisk.

Tina Christensen: Er det et stort tab for Silkeborg-Voel, at Jette Hansen stopper i klubben til sommer?

SVAR:  Det synes jeg – Jette Hansen er en rigtig dygtig spiller, der passer rigtig godt ind i Silkeborg-Voels koncept og måde at spille på. Når det så er sagt, så har hun virkelig kæmpet med skader i denne sæson, og jeg forstår godt hendes prioritering af den civile karriere – omend hun vil blive savnet i ligaen.

Henrik Vestergaard: Hvis FCM spiller sådan, når de er hårdt ramt, hvordan ville det så være, hvis de var i stærkeste opstilling?

SVAR: Ja så vil de være godt kørende – de har rigtig mange profiler siddende ude, men man skal altid huske på, at alle ikke kan være på banen på én gang, og når profiler er ude, vokser nye profiler frem.

Thomas Andersen: Er det sande rygter, at Skogrand skifter til FCM, og Burgaard tager til udlandet?

SVAR: Skogrand skal helt rigtig til FCM fra den kommende sæson, men Burgaard har også forlænget sin kontrakt. Så de to kommer fremover til at danne en MEGET stærk højre back i det midtjyske.

Tina Steffensen: Kunne man måske på sigt se Louise Ellebæk på landsholdet?

SVAR: Det kunne godt være en mulighed – lige pt. tror jeg dog ikke, det er aktuelt, men jeg glæder mig til at følge hendes udvikling, når hun til næste sæson tørner ud for Silkeborg-Voel og derved får mere ansvar.

Klaus Kristensen: Hvor mange to minutters udvisninger kan bænken få i en kamp?

SVAR: Hej Klaus. Bænken kan tildeles ét gult kort, én to minutters og derefter falder det røde kort næste gang.

Trine Troelsen

Søren Andersen: Tror I, Trine Troelsen returnerer til Silkeborg/Voel efter denne sæson?

SVAR: Det tror jeg ikke. Hun vender tilbage fra barsel, og mon ikke hun vender tilbage på banen for FCM (til den tid Herning-Ikast). Silkeborg-Voel har jo også skrevet kontrakt med både Ellebæk og Schumacher.

Benjamin Shomway Larsen: Kender man Sofie Bæk Andersens fremtid?

SVAR: Sofie Bæk Andersen forlængede i november måned sin kontrakt med Silkeborg Voel, så den nu løber frem til 2020.