Håndbold

Utrolig Barcelona-stime brudt – taber første ligakamp i fem år

Dika Mem og holdkammeraterne har grund til at være skuffede. INA FASSBENDER / Scanpix Denmark

FC Barcelona Lassa har været mere end suveræne i den spanske håndboldliga, hvor holdet fredag aften tabte for første gang siden 18. maj 2013.

1790 dage er der gået mellem FC Barcelonas to seneste nederlag i den spanske håndboldliga.

Fredag aften blev Barcelonas helt utrolige stime af ubesejrede ligakampe brudt, da Barcelona sensationelt tabte hjemmekampen til lokalrivalerne fra BM Granollers med 29-28.

Dermed er en stime på 146 kampe uden nederlag til Barcelona brudt. Før fredagens meget overraskende resultat skulle vi helt tilbage til den 18. maj 2013 for at finde FC Barcelonas seneste nederlag i den spanske Liga Asobal. Dengang tabte Barcelona med 33-31 på udebane mod La Rioja. Det seneste hjemmebanenederlag fandt sted den 12. maj 2012, hvor Barcelona tabte 30-29 til Atlético Madrid.

Fredagens overraskelse blev grundlagt allerede i første halvleg af hjemmekampen mod Granollers. Gæsterne førte 17-13 ved pausen, og selvom Barcelona kæmpede sig tilbage og fik udlignet, kom favoritterne bagud med 28-26 kort før tid.

Trods endnu en udligning, denne gang til 28-28, lykkedes det Granollers er vinde kampen. Gæsterne scorede kampens sidste mål og skabte dermed en af de største håndboldoverraskelser i Spanien i mange år – selvom de to hold ligger nummer et og tre i tabellen.

Det er første gang i 25 år, Granollers vinder på udebane mod FC Barcelona. 

133 sejre i træk

FC Barcelonas sæson er med fredagens nederlag ramt af to mørke pletter. I december blev en stime på 133 ligasejre i træk nemlig brudt, da Barcelona ’kun’ spillede 26-26 på udebane mod midterholdet Quabit Guadalajara.

Trods pointtabene fører Barcelona dog ligaen med 13 point ned til Ademar, der har spillet en kamp færre, på andenpladsen.

FC Barcelona har danske Lasse Andersson i truppen. Til næste sæson støder Kevin Møller til, og ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har klubben også set sig varm på Casper U. Mortensen. Ifølge Mundo Deportivo er kontrakten allerede på plads.