Håndbold

Århus var kun et stolpeskud fra overraskelse i Aalborg

Aalborg Håndbold førte kampen mod Århus i under 10 minutter. Det var nok til at vinde opgøret med et enkelt mål.

En stor overraskelse var længe på vej, da Aalborg Håndbold mødte Århus Håndbold i slutspillet lørdag aften.

Århus var foran stort set fra start til slut, og i kampens sidste angreb havde de undertippede gæster mulighed for at sikre et overraskende point.

Kampens allersidste afslutning bragede dog mod opstanderen, og derfor kunne Aalborg-spillerne ånde lettet op efter 60 minutters håndbold, hvor forhåndsfavoritterne var under hårdt pres. Kampen endte 28-27 til Aalborg.  

- Det er kraftedme en lortefølelse. Vi spiller en super-super-superkamp. Det er først til sidst, de kommer foran. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, lød det fra Århus’ Sebastian Henneberg lige efter kampen.

I slutspillets Gruppe 1 var gæsterne som nævnt foran det meste af tiden. Efter en udligning til 3-3 i kampens indledning kom Århus foran med både fire og fem mål i første halvleg, og efter en pauseføring på 15-12 var gæsterne også dominerende efter pausen.

Først med to minutter og 26 sekunder tilbage af kampen kom Aalborg foran igen. Janus Smarason tordnede en underhånd i nettet til stor jubel i Gigantium.

En scoring til hvert hold senere havde Århus så mulighed for at sikre et overraskende point. Gæsterne var i angreb, og da Simon Hald blev vist ud i to minutter kunne Århus bygge det sidste angreb op uden at være stresset af en markering for passivt spil.

Og så kom den afslutning, de nok stadig ærgrer sig over i Århus. Med målmanden placeret på bænken var gæsterne to mand i overtal, da Torben Petersen modtog bolden på venstre back. Petersen fortsatte sit løb og hamrede bolden mod mål.

Stolpe.

Og slut. Aalborg Håndbold slap med skrækken. Favoritterne vandt 28-27, og dermed rykker nordjyderne forbi TTH og overtager andenpladsen i slutspillets Gruppe 1. Århus Håndbold ligger fortsat sidst med nul point.

- Det betyder nok, vi skal vinde resten af kampene, hvis vi skal gå videre, slutter Sebastian Henneberg.