Håndbold

Magnus Landin er bekymret over skulderskader

Magnus skifter i næste sæson til THW Kiel.  Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den unge venstre fløj døjer fortsat med problemer i sin venstre skulder. Og det er derfor tvivlsomt, om han kommer tilbage på banen i denne sæson.

Om få måneder skifter Magnus Landin den danske liga ud med den tyske bundesliga, når han bytter KIFs hvide trøje ud med den tyske storklubs THW Kiels ditto. 

Det er et skifte, der vil give Magnus Landin chancen for at kunne spille med i den absolutte verdenselite året rundt. Og derfor bekymrer det den 22-årige spiller fra Emdrup, at skulderen igen holder ham ude.

- I en alder af 22 år har jeg haft en del skulderproblemer allerede. Det er jo ikke sindssygt fedt, og derfor tager jeg også min genoptræning meget seriøst. Jeg vil helst ikke forcerer noget, og så vil jeg gerne spille, så jeg kan klare en masse år nu og forhåbentligt også en masse år i udlandet.

Magnus Landin har spillet i KIF Kolding København i de seneste tre sæsoner. Og han har indtil videre en toårig aftale med ´zebraerne´, der til dagligt spiller i den tyske bundesliga, der menes at være verdens stærkeste og hårdeste liga.

Og derfor kan Landin heller ikke lade være med at tænke på, om skulderproblemer følger med til Tyskland. Selvom jobbet i Kolding selvfølgelig først skal gøres færdigt.  

- Selvfølgelig fylder Tyskland meget i hovedet. Men lige nu er det min tid her i Kolding, som jeg mest tænker på, siger han.

Sæsonen kan være slut

I en alder af bare 22 år har den danske landsholdsfløj allerede været plaget af del skulderskader. Og de skader fortsætter med at drille Magnus Landin i denne sæson også. Lige nu er KIF Kolding København i gang med slutspillet, hvor det uden Landin er blevet til ét enkelt point i de første to kampe.  

Magnus Landin spillede sin seneste kamp for KIF den 20. marts, da klubben tabte 31-28 til Mors Thy. I denne kamp scorede Landin syv gange. Og at det snart er en måned siden, Landin har kunnet hjælpe klubben, går ham på.

- Vi er i gang med slutspillet, og jeg vil selvfølgelig gerne være med til at hjælpe holdet. Det er forfærdeligt at sidde udenfor og se sit hold spille, siger han.

Han var også udtaget til landsholdets Golden League-stævnet i april. Men det var på denne tur med landsholdet, Landin fik svar på scanningen af skulderen. Den scanning viste, at der sidder noget på skulderkaplsen, som er skyld i smerterne.

Landin forlod grundet svaret på scanningen landsholdslejren, og Capser U. Mortensen erstattede Landin i truppen. så han kunne tage hjem og pleje skulderen.

Det er endnu ikke sikkert, om KIF får gavn af Landin til kampene i slutspillet.

- Jeg genoptræner i Kolding, og da det kan blive forværret, tager vi ikke nogen chancer med at spille.Det er sådan det ser ud nu. Men jeg træner skulderen hårdt, så jeg kan blive klar igen hurtigst muligt.Og hvem ved, måske kan jeg være med i de sidste kampe af slutspillet.

Den unge venstrefløj døjede også med skulderproblemer sidste sæson, og der var klubben, ifølge Landin selv, gode til hjælpe ham sidste sæson også. Derfor har klubben og Landin en god dialog i forhold til, hvornår det er forsvarligt lade ham spille kamp igen.

- De ved godt, hvordan det står til. De har været rigtig gode til at hjælpe mig tilbage og ikke presse mig. Men nogle gange er det okay at blive presset lidt, fortæller Landin om samarbejdet med klubbens fysiske stab.

Magnus Landin er heller ikke med for KIF, når de på onsdag skal møde hans tidligere klub Nordsjælland.