Håndbold

HC Midtjylland tog andre klubber som gidsler, mener redaktør

Tiden op til den endelige lukning af HC Midtjylland har været en farce, mener TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen.

Efter flere måneder med uvished og store økonomiske problemer er HC Midtjylland blev erklæret konkurs.

Det står klart efter et møde i Skifteretten i Herning mandag.

Konkursen sætter et punktum i en håndboldsaga, der har været alt andet en skøn, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldredaktør, Dan Philipsen.

- Det har været en farce. En farce, der har haft utrolig mange konsekvenser for de spillere og trænere, der har gået i uvished i så lang tid. Generelt er det her trist for dansk håndbold og for alle de andre klubber, der er blevet taget som gidsler i det her frem- og tilbagespil i HC Midtjylland.

HC Midtjylland nåede aldrig at spille en stor rolle i dansk håndbold

Dan Philipsen, TV 2 SPORTs håndboldredaktør

- Det er altid ulykkeligt, når en klub lukker, men jeg tror ikke, at der er ret mange i dansk håndbold, der begræder, at HC Midtjylland lukker og slukker nu, siger Dan Philipsen, der samtidig vurderer at få kommer til at savne klubben.

- HC Midtjylland nåede aldrig at spille en stor rolle i dansk håndbold, og det er ikke begrædeligt, som hvis nogle af de store ville lukke og slukke.

Kørt for langt ud

HC Midtjyllands ejer og bestyrelsesformand, Thomas Hintze, har spillet en central rolle gennem hele forløbet, og ifølge Dan Philipsen har det været på både godt og ondt.

- Mange skyder på Thomas Hintze, men det er svært at kritisere en mand, der har lagt et tocifret beløb i en håndboldklub, for hvis der ikke var de her enkeltpersoner til at smide mange penge, var dansk klubhåndbold et helt andet sted.

- Men jeg synes, at Thomas Hintze har kørt den for langt ud. Han har taget rigtig mange mennesker, klubber og dansk håndbold som gidsler i de sidste par måneder. Det har været uværdigt for ham og for dansk håndbold. Det er lidt vanvittigt at kritisere en mand, der har smidt så mange penge og så meget sjæl i det, men jeg synes, at han skulle være gået ud af projektet for lang tid siden.

Hvad kan man lære af det her forløb?

- Når en klub er baseret på én mands penge, går det stort set aldrig godt. Ejerskabet i håndboldklubber bliver nødt til at komme ud på flere hænder. Det er de håndboldklubber, der drives godt og forsvarligt, lyder det fra Dan Philipsen.

- Men når én mands luner og økonomi afgør om en håndboldklub lever eller dør, er det simpelthen for skrøbeligt. Hver eneste gang jeg hører, at en håndboldklub vil åbne på en mands penge, bliver jeg automatisk bekymret. Hver gang.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard analyserer HC Midtjyllands konkurs. Video: TV 2 SPORT

Ingen fremtid for et midtjysk projekt

Midtjyderne er med dagens konkurs blevet suspenderet med omgående virkning fra videre deltagelse i Dansk Håndbold Forbunds turneringer.

HC Midtjylland har deltaget i ligakvalifikationsspillet, hvor kampene med deres deltagelse regnes som ikke spillede. Det betyder, at klubben placeres på 5.-pladsen i kvalifikationsspillet.

Jeg ser ikke nogen fremtid for et håndboldprojekt i den region

Dan Philipsen, TV 2 SPORTs håndboldredaktør

Med virkning fra den kommende sæson vil licensen fra selskabet HCM blive returneret til moderklubben Herning FH, ligesom licensen vil blive rykket ned i 2. division, oplyser Dansk Håndbold Forbund.

TV 2 SPORTs håndboldredaktør forventer ikke et snarligt gensyn med midtjyderne i toppen af dansk håndbold.

- De har ikke noget fundament at bygge på. Navnet HCM er ramponeret, de har ikke noget sted at spille, og de har ikke noget hold. Jeg ser ikke nogen fremtid for et håndboldprojekt i den region, og jeg begræder heller ikke, hvis der ikke kommer noget.

HC Midtjylland blev grundlagt i 2005.