De undertippede kan drille favoritterne i semifinalerne

16x9
Nadia Offendal og Kamilla Kristensen jubler mod FC Midtjylland. Foto: TV 2 SPORT

KOMMENTAR: HÄndboldekspert Trine Nielsen samler op pÄ slutspillet i kvindernes liga. Hun ser ogsÄ frem mod semifinalerne.

Gennem en Ă„rrĂŠkke har vi kunne nyde gode og intense kampe i herrernes slutspil. Puljerne har notorisk vĂŠret spĂŠndende til det sidste. I Ă„r har vi sĂ„ fĂ„et lov at nyde godt af samme system for damerne. Og tak for det – pĂ„ trods af at KĂžbenhavn og Odense relativ tidligt satte sig pĂ„ fĂžrstepladserne i puljerne, sĂ„ har vi andre fĂ„et spĂŠnding til det sidste.

Alle hold, med undtagelse af Randers, har hentet point - og marginaler afgjorde, hvem der skulle have de sidste to semifinalepladser.

Anne Cecilie de la Cour KH fra KĂžbenhavn HĂ„ndbold mod NykĂžbing Falster HĂ„ndbold.
Anne Cecilie de la Cour KH fra KĂžbenhavn HĂ„ndbold mod NykĂžbing Falster HĂ„ndbold. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Da sidste spillerunde i grundspillet var spillet, og Viborg-spillerne slukÞrede traskede fra banen efter et nederlag til Randers HK - vel vidende, at de netop havde smidt en masse fordele i det kommende slutspil, var der ikke mange, der regnede med, at netop Viborg skulle ende med at stÄ i en semifinale.

De odds blev bestemt ikke bedre af, at de startede med at tabe de to fĂžrste kampe i slutspillet, men via ukuelig fight, en brandvarm Rikke Poulsen, flot taktisk spil mod blandet andet FCM og det faktum, at netop FCM ikke formĂ„ede at tage et eneste point pĂ„ egen hjemmebane, stĂ„r VHK nu i en semifinale via ”sĂžlle” 6 point i slutspillet – og det takket vĂŠret en ny struktur, der gjorde det muligt for dem at komme fra baghjul.

Modsat gĂŠlder det for Esbjerg, der startede slutspillet helt forrygende og gjorde prĂŠcis det de skulle – nemlig besejrede den direkte modstander NFH pĂ„ hjemmebane og snuppede vigtige point mod puljens fĂžrsteplads, for sĂ„ ikke selv at kunne afgĂžre det i sidste spillerunde, da NFH via den bedre placering i grundspillet havde et point (og fordel ved evt. pointlighed med over).

Esbjerg kunne i stedet gĂžre arbejdet fĂŠrdig mod Randers og samtidig sende en venlig tanke til KBH, der satte tyk streg under deres fĂžrsteplads med en sejr og derved sendte NFH ud af semifinalerne.

Line Haugsted fra Viborg HK I kamp mod HC Odenses Mette Tranborg.
Line Haugsted fra Viborg HK I kamp mod HC Odenses Mette Tranborg. Foto: Martin Ravn / Scanpix Denmark

VHK og Esbjerg gÄr nu ind i semifinalerne som klare underdogs mod ligaens to bedste hold, men selvom KÞbenhavn og Odense mÄ pÄtage sig favoritvÊrdigheden i hver deres semifinale, sÄ er det ikke utÊnkeligt, at bÄde Esbjerg og VHK kan drille dem.

KÞbenhavn og Odense har i denne sÊson skilt sig ud pÄ grund af deres stabilt hÞje niveau, og isÊr Odense virker ustoppelige pt., men som jeg ser det, har Esbjerg og VHK det, der skal til. Begge hold spiller nemlig virkelig flot og klog hÄndbold, nÄr de topper.

Deres problem i denne sĂŠson har vĂŠret manglende stabilitet over de mange kampe, men nĂ„r vi nu er nede i, at ”blot” to kampe pĂ„ hĂžjeste niveau kan bringe dem i finalen om DM guldet, og rammer de, hvor de skal, kan de godt gĂ„ hen og slĂ„ favoritterne.

SÄ nu kan al snak om stabilitet forstumme, for nu er det knald eller fald. Det handler for alle fire hold om at toppe pÄ det rette tidspunkt. Vi sÄ sidste sÊson, hvor hurtigt tingene kan vende. FCM gik ind til semifinalerne som klare favoritter og blev overraskende besejret af et KÞbenhavn-hold, der slog til, da det galt. Det var dog NFH, der fortjent endte med at kunne hÊve trofÊet for nÊsen af KÞbenhavn HÄndbold efter tre intense finalekampe.

NykĂžbing Falster HĂ„ndbolds Kristina Kristiansen.
NykĂžbing Falster HĂ„ndbolds Kristina Kristiansen. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Jeg glĂŠder mig helt vildt til, at semifinalerne skydes i gang pĂ„ lĂžrdag - al den nerve og intensitet, der omkranser sĂ„ vigtige kampe, er bare fedt – man kan nĂŠrmest mĂŠrke det, nĂ„r man trĂŠder ind hallen op til sĂ„dan en kamp.

Alle omkring arrangementet er lige en anelse mere pÄ og en anelse mere klar end til en almindelig ligakamp. Jeg kan huske, at det simpelthen er sÄ fed en fÞlelse som spiller at mÞde al den glÊde omkring ens hold og den kommende begivenhed.

SÄ klap dem lige en ekstra gang pÄ skulderen, nÄr du mÞder spillerne og trÊnerne - de har gjort et kÊmpe arbejde for at stÄ i disse semifinaler. Og selvom de smiler, griner og virker helt rolige, sÄ bobler det af spÊnding i maverne pÄ dem, for nu skal tingene afgÞres - hvem skal have lov at spille om DM guldet i netop denne sÊson, hvor alt har vÊret sÄ lige?