De undertippede kan drille favoritterne i semifinalerne

16x9
Nadia Offendal og Kamilla Kristensen jubler mod FC Midtjylland. Foto: TV 2 SPORT

KOMMENTAR: Håndboldekspert Trine Nielsen samler op på slutspillet i kvindernes liga. Hun ser også frem mod semifinalerne.

Gennem en årrække har vi kunne nyde gode og intense kampe i herrernes slutspil. Puljerne har notorisk været spændende til det sidste. I år har vi så fået lov at nyde godt af samme system for damerne. Og tak for det – på trods af at København og Odense relativ tidligt satte sig på førstepladserne i puljerne, så har vi andre fået spænding til det sidste.

Alle hold, med undtagelse af Randers, har hentet point - og marginaler afgjorde, hvem der skulle have de sidste to semifinalepladser.

Anne Cecilie de la Cour KH fra København Håndbold mod Nykøbing Falster Håndbold.
Anne Cecilie de la Cour KH fra København Håndbold mod Nykøbing Falster Håndbold. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Da sidste spillerunde i grundspillet var spillet, og Viborg-spillerne slukørede traskede fra banen efter et nederlag til Randers HK - vel vidende, at de netop havde smidt en masse fordele i det kommende slutspil, var der ikke mange, der regnede med, at netop Viborg skulle ende med at stå i en semifinale.

De odds blev bestemt ikke bedre af, at de startede med at tabe de to første kampe i slutspillet, men via ukuelig fight, en brandvarm Rikke Poulsen, flot taktisk spil mod blandet andet FCM og det faktum, at netop FCM ikke formåede at tage et eneste point på egen hjemmebane, står VHK nu i en semifinale via ”sølle” 6 point i slutspillet – og det takket været en ny struktur, der gjorde det muligt for dem at komme fra baghjul.

Modsat gælder det for Esbjerg, der startede slutspillet helt forrygende og gjorde præcis det de skulle – nemlig besejrede den direkte modstander NFH på hjemmebane og snuppede vigtige point mod puljens førsteplads, for så ikke selv at kunne afgøre det i sidste spillerunde, da NFH via den bedre placering i grundspillet havde et point (og fordel ved evt. pointlighed med over).

Esbjerg kunne i stedet gøre arbejdet færdig mod Randers og samtidig sende en venlig tanke til KBH, der satte tyk streg under deres førsteplads med en sejr og derved sendte NFH ud af semifinalerne.

Line Haugsted fra Viborg HK I kamp mod HC Odenses Mette Tranborg.
Line Haugsted fra Viborg HK I kamp mod HC Odenses Mette Tranborg. Foto: Martin Ravn / Scanpix Denmark

VHK og Esbjerg går nu ind i semifinalerne som klare underdogs mod ligaens to bedste hold, men selvom København og Odense må påtage sig favoritværdigheden i hver deres semifinale, så er det ikke utænkeligt, at både Esbjerg og VHK kan drille dem.

København og Odense har i denne sæson skilt sig ud på grund af deres stabilt høje niveau, og især Odense virker ustoppelige pt., men som jeg ser det, har Esbjerg og VHK det, der skal til. Begge hold spiller nemlig virkelig flot og klog håndbold, når de topper.

Deres problem i denne sæson har været manglende stabilitet over de mange kampe, men når vi nu er nede i, at ”blot” to kampe på højeste niveau kan bringe dem i finalen om DM guldet, og rammer de, hvor de skal, kan de godt gå hen og slå favoritterne.

Så nu kan al snak om stabilitet forstumme, for nu er det knald eller fald. Det handler for alle fire hold om at toppe på det rette tidspunkt. Vi så sidste sæson, hvor hurtigt tingene kan vende. FCM gik ind til semifinalerne som klare favoritter og blev overraskende besejret af et København-hold, der slog til, da det galt. Det var dog NFH, der fortjent endte med at kunne hæve trofæet for næsen af København Håndbold efter tre intense finalekampe.

Nykøbing Falster Håndbolds Kristina Kristiansen.
Nykøbing Falster Håndbolds Kristina Kristiansen. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Jeg glæder mig helt vildt til, at semifinalerne skydes i gang på lørdag - al den nerve og intensitet, der omkranser så vigtige kampe, er bare fedt – man kan nærmest mærke det, når man træder ind hallen op til sådan en kamp.

Alle omkring arrangementet er lige en anelse mere på og en anelse mere klar end til en almindelig ligakamp. Jeg kan huske, at det simpelthen er så fed en følelse som spiller at møde al den glæde omkring ens hold og den kommende begivenhed.

Så klap dem lige en ekstra gang på skulderen, når du møder spillerne og trænerne - de har gjort et kæmpe arbejde for at stå i disse semifinaler. Og selvom de smiler, griner og virker helt rolige, så bobler det af spænding i maverne på dem, for nu skal tingene afgøres - hvem skal have lov at spille om DM guldet i netop denne sæson, hvor alt har været så lige?