Håndbold

Tønder appellerer afgørelse i håb om ligafremtid

Kristian Stoklund og TM Tønder sluttede sidst i 888-ligaen. TV 2

TM Tønder håber på, at DHF giver dem lov til at spille kvalifikationskampene til ligaen.

For fem uger sider sluttede TM Tønder på nedrykningsgivende sidsteplads i Danmarks bedste håndboldrække.

Men den sønderjyske klub aner nu en mulighed for at kunne blive i håndboldligaen i næste sæson.

Ifølge TM Tønder de burde få den plads i kvalifikationskampene til ligaen, som HC Midtjylland har afgivet på grund af deres konkurs.

- Vi har indgivet en appelsag til DHF, efter konkursen af HC Midtjylland. Vi mener, der er uoverensstemmelser mellem de regelsæt, der er, siger Tønders direktør, Kim Wittenkamp, til TV 2 SPORT.

DHF oplyser til TV 2 SPORT, at de har modtaget appellen og sendt den videre til DHF's Appelinstans, som skal træffe en afgørelse i sagen.

Hvis Tønder får medhold, skal de spille kvalifikationskampe mod vinderen af opgørene mellem Lemvig-Thyborøn og Randers om en plads i ligaen efter sommerpausen. Med HC Midtjyllands konkurs var det ellers meningen, at vinderen af Lemvig-Thyborøn og Randers ville spille sig i ligaen.

I Randers tror de stadig på, at det bliver scenariet.

- Vi tager det stille og roligt. Vi har fået at vide af DHF, at vi skal spille den her kamp og at vinderen rykker op i ligaen. Det er det, vi forholder os til, siger Brian Knudsen, formand Randers HH.

Også modstanderne mod nord tror på, at Tønder får afvist appellen, og at ligapladsen skal findes mellem de to 1. divisionsklubber.

- Vi er trygge ved de beslutninger, DHF har truffet, og vi ser det som en finale i aften om en plads i ligaen, siger Flemming Nielsen, direktør i Lemvig-Thyborøn.

Lemvig-Thyborøn og Randers har hver vundet en kamp i playoff-opgørene og skal spille den afgørende kamp onsdag aften. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 18.