Håndbold

Spellerberg udvist, da han skulle tage straffe: - Jeg spurgte dommeren, om han var klar

KIF Kolding Københavns Bo Spellerberg stod klar til at tage et straffekast, men endte i stedet med en udvisning for at snakke til dommeren.

Der blev torsdag aften tilføjet endnu et kapitel til sagaen om Bo Spellerberg og dommerne i den danske liga, da KIF-mandskabet tabte ude mod Bjerringbro-Silkeborg.

Med 18 minutter tilbage af kampen var det sidste håb om en DM-semifinale næsten slukket, da KIF-stjernen gik frem for at kaste et straffekast. Men bedst som Spellerberg og BSV-målvogteren stod helt klar, blev Kolding-spilleren præsenteret for en to-minutters udvisning.

En bizar situation, der ifølge hovedpersonen selv blev udløst af et simpelt spørgsmål om en situation kort forinden i den modsatte ende, hvor Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris havde fået tildelt et straffekast. Til stor utilfreds for det meste af KIF-mandskabet, hvor også træner Lars Frederiksen hamrede sit timeout-kort i bordet.

Det var denne situation, som skabte stor vrede hos både Bo Spellerberg og resten af KIF Kolding København-mandskabet. Video: TV 2 SPORT

- Jeg går op til straffepletten for at tage det og spørger dommeren, hvordan i alverden Nikolaj Øris kan få straffe. Altså banedommeren har dømt frikast, og så kommer han helt nede bagfra og dømmer straffe. Så jeg spørger, hvordan det kan lade sig gøre.

- Så siger han, at jeg skal gå væk, og så siger jeg, at jeg skal skyde straffekastet. Da vi så er klar, siger jeg: "Er vi klar?" ud til ham, der skal dømme, så jeg kan tage det. Og så giver han mig to minutter, forklarede Bo Spellerberg efter kampen.

KIF Kolding København var i situationen bagud med otte mål, men endte alligevel med at reducere den føring til bare to mål mod slutningen af kampen.

'Der var nogle helt horrible kendelser'

Det blev i sidste ende vekslet til en 31-28-sejr til BSV, der samtidig bookede sidste plads i DM-semifinalerne. Og selvom Bo Spellerberg efter kampen kaldte Bjerringbro for det bedste hold på dagen, så mente han alligevel, at dommerne fik for stor indflydelse på kampens resultat.

- Jeg synes ikke, det var godt. Der var nogle helt horrible kendelser, og det kan selvfølgelig også være, der gik nogen den anden vej, og det må vi tage med. Men jeg synes, der var nogle klare fejl, så derfor er det en ærgerlig fornemmelse, at havde dommerne været lidt skarpere, så havde kampen måske været endnu mere lige. 

Bruger du ikke for mange kræfter på dommerne?

- Nej, det synes jeg ikke selv. Selvfølgelig er det da frustrerende. Vi løber og træner en del for at gøre vores bedste, og når vi så også føler, at vi skal kæmpe mod dommerne, så bliver det tungt. Nogle gange kan vi have ret og andre gange ikke, sagde Spellerberg, der dog ikke lige havde forudset, han ville få en udvisning i angrebsenden.

- At jeg får den to-minutters udvisning, havde jeg ikke set komme. Der går det ud over mit spil, men jeg synes ikke, at det ellers præger mit spil, slog bagspilleren fast efter kampen.

Nederlaget betyder, at sæsonen nu er slut for Spellerberg og resten af KIF, mens Bjerringbro-Silkeborg er klar til semifinalerne.

Sidste runde i slutspillet spilles søndag klokken 16, og herefter står det klart, hvem der mødes i de to DM-semifinaler.