Håndbold

Rumænsk storklub åbner for Line Jørgensens skifte til Esbjerg

Kontraktstriden mellem Line Jørgensen og CSM Bucuresti er endnu ikke løst, men klubben har allerede hentet en erstatning.

Det har længe været en mere eller mindre offentlig hemmelighed, at Line Jørgensen vil hjem til dansk håndbold og til Team Esbjerg i næste sæson.

Men som TV 2 SPORT kunne afsløre i februar, nægter den danske landsholdsspiller rumænske klub CSM Bucuresti at slippe hende - og mener modsat Line Jørgensen og hendes agent ikke, at hun kan bruge en klausul til allerede til sommer at komme ud af den kontrakt, der gælder til 2019.

Her tre måneder senere ligger striden om kontrakten stadig hos parternes respektive advokater, men retorikken hos rumænerne har blødt op. CSM Bucuresti har nemlig skrevet kontrakt med den slovenske Vardar-spiller Barbara Lazović, der spiller højre back lige som Line Jørgensen.

- Vi er klar til at slippe Line nu, hvis hun vil hjem. Nu har vi Barbara og Amanda (Kurtovic fra Norge, red.), så Line kan rejse. Men der er stadig nogen, der skal betale nogle penge, fastslår Bucurestis sportsdirektør Nicolai Luca over for TV 2 SPORT. 

- Hvis jeg bare lader hende smutte gratis, åbner jeg jo op for, at alle spillere med to eller tre år tilbage af deres kontrakt kan komme og sige, de vil rejse hjem. Og venner - det går ikke. Vi har en kontrakt, siger Luca. 

For tre måneder satte han en pris på 500.000 euro - cirka 3,7 millioner danske kroner - på Line Jørgensen. Men det var ment som en joke, siger han nu - uden at ville sige, hvad han så kræver for at slippe den danske landsholdsspiller.

- Én euro, to éuro, én million euro. Jeg ved det ikke. Men kom nu. Hun kan ikke bare få lov at rejse gratis, gentager sportsdirektøren og lægger ikke skjul på sin skuffelse over danskeren. 

- Kom nu - hun er jo skyldig. Hvis Line tilbage i januar havde fortalt mig om sine planer om at rejse, havde det været noget helt andet. Så kunne vi have fikset det på en uge. Dengang var jeg faktisk på vej til at begynde forhandlinger med andre spillere - blandt andre Ana Gros (slovensk stjernespiller, red.) - men det gjorde jeg ikke, fordi Line sagde, hun gerne ville blive. I slutningen af februar ville hun så pludselig hjem til sin kæreste. Men come on. Too late!, udbryder Nicolai Luca på engelsk. 

- Jeg er ligeglad med hendes kæreste. Vi har en kontrakt med Line - ikke med hendes kæreste, fastslår sportsdirektøren og siger også, at Barbara Lazovic var "den sidste mulighed" for at finde en erstatning for Line Jørgensen. 

Hverken Line Jørgensen eller Team Esbjerg har ønsket at udtale sig om landsholdsspillers situation, men kilder tæt på forløbet er overbeviste om, at Line Jørgensen ender i det vestjyske til næste sæson. 

Spørgsmålet er kun, om der bliver sendt en overgangssum til CSM Bucuresti eller om den danske landsholdsspiller vinder striden om klausulen i sin kontrakt og kan rejse kvit og frit.