Håndbold

Viborg overrasker stort mod København i DM-semifinalen

I en målfattig affære var det Viborg HK, der vandt den første semifinalekamp, da de på udebane besejrede København med 18-24.

Viborg HK tog lørdag eftermiddag et stort skridt nærmere DM-finalen, da de på Frederiksberg besejrede København Håndbold med 24-18.

København har vundet både grundspillet og deres slutspilspulje, og Viborg havde inden dagens kamp heller ikke besejret københavnerne i de seneste fire opgør. Kort sagt var København favoritter i lørdagens semifinale.

Men udeholdet fra Viborg begyndte kampen bedst og fik etableret et forspring.

Så tog landsholdsspilleren Mia Rej fat og voldte Viborg problemer i første halvleg, og herefter hentede København gæsterne.

Viborg - og ikke mindst keeper Rikke Poulsen - svarede igen, og Poulsen havde stor andel i, at Viborg kunne gå til pause foran med 2.

I anden halvleg fortsatte Rikke Poulsen det høje niveau, og hun havde styr på Københavns spillere, der havde store problemer med at få bolden forbi den tidligere landsholdskeeper.

København fik aldrig styr på angrebsspillet, og de fik aldrig luret Rikke Poulsen, der sluttede kampen med en redningsprocent på imponerende 50 procent. Derfor kunne Viborg juble over en sejr på 18-24.

Dermed har Viborg det bedste udgangspunkt, inden der på tirsdag spilles returkampen i Viborg. Hvis Viborg får et enkelt point i tirsdagens kamp, så er viborgenserne klar til DM-finalen.

Det er 29. gang i træk, Viborg er blandt de fire øverste i håndboldligaen. Og det er lige nu dem, der har det bedste udgangspunkt for at sikre sig en finalepladsen, når de tager imod Odense på hjemmebane.