Nyk√łbing henter hollandsk mester og landsholdsspiller

Den forsvarende danske mester i kvindeh√•ndbold - lidt endnu, Nyk√łbing Falster, har henter det hollandske talent Dione Housheer p√• en to√•rig aftale.

For snart et √•r siden var der jubelskrig og stor gl√¶de hos Nyk√łbing Falster H√•ndboldklub (NFH), da de gulblusede fra syd√łst vandt DM-titlen foran K√łbenhavn.

I år er situationen en anden. Her er Kristina 'Mulle' Kristiansen og co. nemlig slået ud, men det betyder ikke, at klubben er gået fuldstændig på sommerferie. I stedet har de udnyttet den ekstra tid til at hente forstærkninger til bagkæden.

S√•ledes har klubben onsdag pr√¶senteret den 18-√•rige hollandske, h√łjreback Dione Housheer, der kommer til klubben p√• en aftale g√¶ldende frem til sommeren 2020.

Housheer er netop blevet hollandsk mester med sin klub, ligesom den danske landstr√¶ner for Holland, Helle Thomsen, har udtaget hende til A-landsholdet, hvor hun har tre kampe p√• CV'et i forvejen. Tilbage i januar var hun til pr√łvetr√¶ning hos Nyk√łbing, og det er nu bel√łnnet med en kontrakt.

- Det har altid v√¶ret min dr√łm at spille i en udenlandsk liga, og den danske liga har v√¶ret at foretr√¶kke. Jeg ser p√• mig selv som en kreativ spiller, og derfor passer den danske liga og m√•den at spille h√•ndbold p√• ganske godt til mig.

- NFH er et hold, der gerne vil spille hurtigt og har forskellige typer af spillere, som passer ind i den idé. Og jeg tror på, jeg kan passe ind og udvikle mig selv rigtig meget, siger Dione Housheer i en pressemeddelelse.

Ogs√• cheftr√¶ner Jakob Larsen ser frem til at stifte endnu mere bekendtskab med holl√¶nderen efter pr√łvetr√¶ningen i januar.

- Hun er h√łj, hun er st√¶rk og meget moden i sit spil, selvom hun kun er 18 √•r. Jeg er sikker p√•, at hun med den rette tr√¶ning kan udvikle sig til en profil. Ikke kun i Danmark, men ogs√• p√• det hollandske landshold.

- Hun er en spændende tovejs-spiller, der er stærk i duellerne og har et godt skud. Samtidig er hun teknisk god og ikke bange for at gå direkte mod målet, så hun passer godt ind i vores spilkoncept, slår Jakob Larsen fast.

Inden oprykningen til A-landsholdet har Dione Housheer også spillet 48 kampe for de hollandske U-landshold, hvor hun har scoret 198 mål.