Håndbold

Officielt: Barcelona køber dansk landsholdsprofil

Casper U. Mortensen skal spille for FC Barcelona efter sommerferien. Det har den spanske storklub bekræftet.

De har flirtet og holdt kontakt siden januar, FC Barcelona og Casper U. Mortensen.

Efter denne sæson tager de det næste skridt. Den danske landsholdsprofil flytter til Barcelona, hvor han fortsætter sin håndboldkarriere i den ikoniske Barca-trøje.

- I mine øjne er Barcelona verdens største klub, så selvfølgelig er det en drengedrøm, der går i opfyldelse, siger Casper U. Mortensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg er meget ydmyg og vil arbejde hårdt for at opnå målene for klubben.

FC Barcelona tog kontakt til Casper U. Mortensen allerede den femte januar. Siden da har venstrefløjens nuværende klub, Hannover, og Barcelona forhandlet om en overgangssum, så Mortensen kunne skifte klub, to år før kontrakten med Bundesligaklubben skulle løbe ud.

- Jeg havde lige forlænget min kontrakt i Hannover til 2020, men jeg blev enormt beæret over at høre, de gerne ville købe mig fri. Det er ret vildt, det er sket, og det jeg da helt oppe at flyve over.

- Gennem 2,5 år i Hannover har jeg udviklet mig til den spiller, jeg er i dag. Derfor vil jeg også gerne rette en kæmpe tak til dem for at give mig plads til at søge den ultimative håndboldudfordring i Barcelona.

- Det er målsætning, jeg har haft. Jeg har sat min overligger ret højt, fordi jeg gerne ville opnå noget. Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse – men det er i særdeleshed også en målsætning, jeg kan sætte hak ved, siger Mortensen om skiftet til FC Barcelona.

Den aktuelle Bundesligatopscorer har OL-guldet i 2016 som karrierens resultatmæssige største skalp. Med skiftet til FC Barcelona håber han, at han også triumferer ved at vinde verdens største klubturnering.

- Jeg vil gerne prøve at vinde Champions League. Det føler jeg, jeg har de største forudsætninger for i Barcelona. Barcelonas målsætning om at være blandt de bedste i verden passer godt til mig selv.

- Jeg glæder mig til at blive en del af verdens største klub. Jeg glæder mig til at blive en del af det setup med topfaciliteter, og forhåbentlig er vi så dygtige, vi kommer til at vinde en masse trofæer. Det er det, klubben gerne vil – og det jeg selv gerne vil, slutter Casper U. Mortensen.

Casper U. Mortensen skal i de næste tre sæsoner spille med nummer 6 på ryggen i FC Barcelona, hvor han i øvrigt bliver holdkammerat med danskerne Lasse Andersson og Kevin Møller.