Håndbold

Trine Nielsen Q&A: Tre spillere har overrasket mig

Håndboldekspert Trine Nielsen følger hver uge op på de spørgsmål fra Facebook, der ikke nåede at blive besvaret i studiet.

Det er rigtig mange af jer seere og brugere, der hver uge skriver ind med spørgsmål under kampene i kvindeligaen. Først og fremmest mange tak for dem.

Det er dog ikke dem alle, som vi når at svare på i studiet, og derfor samler jeg hver uge op på de spørgsmål, som vi ikke nåede at komme omkring. Så husk endelig at skrive. Det er som altid på vores Facebook-side TV 2 Håndbold.

Hvis du sidder med et ubesvaret spørgsmål, så kig svarerne fra sidste omgang Q&A. 

Herunder svarer jeg på spørgsmålene, der blev stillet i forbindelse med de to semifinaler. 

KBH-VHK 12/05/18

Jeppe Kok Ejlersen: Rikke Poulsen løber altid op og screener den spiller, der har skudt, når Viborg løber kontra. Er dette lovligt?

SVAR: Der er faktisk mange målmænd, der gør som Rikke Poulsen, især i herrehåndbold. De gør det jo for at forsinke spilleren, der skal løbe retur. Når målvogteren er udenfor sit felt, er hun underlagt de samme regler som en markspiller. Det er en vurdering fra dommerens side, om målmandens løbebane i feltet er ”for bevidst” og obstruerende, så det er en svær situation for dommerne at dømme.

Martin Kalktoft: Ville håndbold være et kedeligere eller væsentligt anderledes spil uden harpiks?

SVAR: Det tror jeg – men jeg var som spiller også meget glad for harpiks. Harpiksen er med til, at spillerne kan flere tekniske detaljer, skyder hårdere og generelt har et bedre greb på bolden. Jeg kunne i hvert fald ikke tænke mig at spille bold uden harpiks.

Søren Mortensen: Hvilken spiller er årets overraskelse, og hvilken er årets flop i dameligaen, som I ser det?

SVAR:  Den skulle jeg lige tænke lidt over – og det var ikke let, mens jeg sad og nød semifinalen, så svaret kommer lige her. Som jeg sagde på tv, så er jeg ikke meget for at udnævne et flop – for jeg synes, det er sådan en grim betegnelse, og der ligger altid noget bag, når nogen ikke leverer som forventet.

Jeg har et par forslag til årets overraskelse, og de er meget forskellige, men med basis i, at det skulle være nogen, der har overrasket, så har jeg valgt disse tre:

Ida Bjørndalen har overrasket ved at holde så højt et niveau, som hun har. Hun blev jo hentet ind op til sæsonen efter at have proklameret sit karrierestop i foråret 2017. Jeg synes, hun i denne sæson har fundet det høje niveau, hun havde tilbage i Vejen-dagene, hvor hun også var ligatopscorer. Det er jo ikke, fordi det kommer bag på mig, at hun er god, men jeg synes, det er lidt vildt, at hun har fundet sit top-topniveau frem igen.

Ida-Marie Dahl fra Ajax har spillet en flot sæson på ligaens bundhold. Hele holdet har kæmpet bravt, men Ida-Marie har mange gange stukket ud som den store profil – jeg glæder mig meget til at følge hende i VHK næste sæson.

Kristina Jørgensen, for det er imponerende, hvordan hun er trådt direkte ind fra Skanderborg og nedrykning til at være en bærende spiller for VHK. Ikke alt lykkes, men hun kæmper og bliver ved, også selvom tingene ikke lige lykkes. Jeg er overrasket over, at hun allerede nu kan bære så meget.

Og så er der et hav af andre spillere, der helt sikkert også kunne nævnes – men her var tre bud fra mig.

Lasse Skovsmose Nielsen: Har København den rette trup og mulighed for at spille med i Champions League?

SVAR: Jeg glæder mig meget til at følge København Håndbold i Europa næste sæson. Når jeg sidder og ser dem spille, så synes jeg faktisk, de har savnet en venstreback med høj kvalitet – altså, sådan en rigtig hardhitter, der altid er god for mange mål, for det skal der til for at klare sig i toppen af Europa. Jeg har dog været imponeret over Dulfer i disse semifinaler – og Jenny Alm spillede forrygende i sidste semifinalekamp, så kan de holde det høje niveau, så synes jeg faktisk, København Håndbold har en rigtig spændende europæisk trup til den kommende sæson.

Shila Baunsgaard: Som kommentator, er det så ikke irriterende at høre på de horn? Ved godt, det følger med, men for os, der ikke er i hallen, er det mega træls at høre på og temmeligt højt.

SVAR: Jeg er nok ikke den rette at spørge, for jeg synes, det er fedt med larm i hallen, og er nok også lidt miljøskadet af de mange timer i hallerne. Jeg hører dem faktisk ikke rigtig, ej heller den høje musik – jeg ser bare håndbold og nyder, at der er stemning i hallen. Og som spiller er det SÅ meget federe med larm på lægterne end en ”død” hal.

Casper Søndergaard:  Har Viborg fået udnyttet, at de har så dygtig en stregspiller i form af Stine Bodholdt?​

SVAR: Hej Casper. Jeg synes, København har været dygtige til at lukke ned for Stine Bodholt i disse semifinalekampe, så hun har ikke fået så meget rum at arbejde i, og når hun endelig har fået bolden, så var København dygtige til at lukke hende ned, inden hun fik vendt rundt.

Mikkel Anker: Hvem ser du som Bundsens makker i målet næste sæson?

SVAR: Jeg har ikke hørt noget omkring dette, men kunne Emily Sando ikke være et godt bud? Det ville i hvert fald være en giftig målmandsduo, og det bliver der brug for, når der skal spilles både europæisk og ligabold til næste sæson.

Lars Divaen Søgaard: Hvilket hold har handlet bedst ind til næste sæson?

SVAR: Jeg tænkte længe over det under kampen i går – og jeg kan ikke give dig et endegyldigt svar, for jeg synes faktisk, at klubberne hver især har handlet rigtig fornuftigt ind. Nogle har hentet mange spillere, andre få – men det handler jo også om at supplere den nuværende trup. Nogle af de mest spændende køb – i min optik – er Jamina Roberts til Randers HK, Sarah Iversen og Skogrand til FCM, Thea Mørk til København Håndbold og så, hvis det lykkes at integrere hende i spillet, Yui Sunami til Nykøbing Falster Håndbold.

Shila Baunsgaard: Hvem holder du med i sluspillet? 

SVAR: Jeg er jo i den situation, at jeg ikke længere har en tilknytning til en klub eller et hold, så jeg har ikke følelser i klemme, når jeg ser håndbold. Det kan nogle gange godt være lidt mærkeligt at have været en del af så mange følelser og så pludselig stå helt udenfor – og helt sikkert også svært for fans af de forskellige klubber at forstå, men jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg holder 100 procent med håndbolden. Hver gang jeg går til kamp, så håber jeg egentlig bare på en fed kamp, høj intensitet, god håndbold, stemning og masser af følelser på banen og på lægterne. Så jeg holder med håndbolden – hele året rundt.

VHK-KBH - 08/05/2018 

Jørgen Allan Olsen: Hvad mener du om slutspillet? Er det sportsligt fair, at hold, som ikke slutter eksempelvis i top-fire i grundspillet, kan blive danske mestre?

SVAR: Jeg kan godt lide formatet – tror, en ligeud-turnering vil være kedeligt. Og jeg er rigtig glad for, at vi er nået frem til den form for slutspil, der har været i denne sæson. Jeg kan godt lide puljerne og de efterfølgende semifinaler. Stod det til mig, blev der pillet en lille smule ved fordelene ved grundspillet, der skal klart være fordele ved grundspillet – men jeg synes, der er for mange. Men det er en længere diskussion. Formatet med puljer er jeg vild med.

Søren Larsen: Trine, hvordan kan det være, at Blomstrand får så lidt ud af det? Hun har jo landsholdssucces for Sverige?

SVAR:  Blomstrand var virkelig godt spillende for København Håndbold i efteråret, faktisk en af deres bedste, synes jeg. Så spillede hun den dér irriterende gode kamp mod Danmark til slutrunden, og så er det, som om hun har haft svært ved at finde niveauet efter jul. Det er der i min optik flere årsager til – hun har været skadet og derved både ude af træning og kamp, desuden er Anne Cecilie La Cour kommet tilbage, og tiden skal nu deles mellem de to. Det kan godt rokke lidt ved selvtilliden ved en (ung) spiller, at der nu er en at skifte med, så snoren ikke er så lang længere. Jeg synes dog, hun spillede en flot semifinale i Viborg, hvor vi så noget af det, hun viste i efteråret.

Klavs Dahl Christensen: Burde man ikke sidestille hjørnekast og skud på træværket med målmandsredning, når det drejer sig om at annullere "passivt-spil"?

SVAR:  Skud på træværket annullerer også ”passiv-kendelsen”, hvorimod hjørnekast/indkast ikke gør. Jeg synes egentlig, det er ok, at de gode parader (der typisk ryger til indkast/hjørne) honoreres og derfor ikke gør, at passiv-hånden tages ned.

Peter Nielsen: Trine - ser du ikke Bodholdt som første valg på stregen på landsholdet?

SVAR: 

Jeg synes, det dér med første og andet valg er sådan en svær størrelse. I mine øjne kommer det meget an på, hvem man møder. Danmark har på landsholdet pt. tre meget stærke stregspillere med hver deres kvaliteter, og det må være en gave at kunne veksle mellem de tre. Lige pt. synes jeg, det er Heindahl, der står stærkest i klubregi, men det kan sagtens forholde sig helt anderledes på landsholdet, for der er så mange forskellige faktorer, der spiller ind, udover de åbenlyse.