Håndbold

Skjerns anden halvleg var 'helt urealistisk', mener Nyegaard

Skjern Håndbold leverede et stort comeback, da de i anden halvleg hentede de tre mål, som GOG førte med ved pausen, og til sidst vandt med otte mål.

Skjern-spillerne og tilhængerne omfavnede hinanden i stor jubel efter onsdagens tredje og afgørende DM-semifinale, hvor modstanderen igen var GOG.

Det jyske mandskab var bagud med tre ved pausen, men Ole Nørgaard og Henrik Kronborg fik givet spillerne en opsang i pausen. Derfor var det et forvandlet hold, der kom ud til anden halvleg. De pumpede bolde i målet og tog til sidst en sejr på 38-30.

De 24 af Skjerns mål kom i anden halvleg, og det imponerede TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det viste sig, at GOG ikke kunne opretholde deres niveau fra første halvleg. I takt med at Emil Nielsen kom i gang i målet, så mistede GOG også momentum og havde blandt andet to overtalsperioder, hvor de smed boldene væk, og så meget skal du altså heller ikke forære Skjern-holdet. Så er det helt urealistisk, at Skjern Håndbold scorer 24 mål på én halvleg, siger Nyegaard.

- Skjern stod imod presset

Skjern-målmanden Emil Nielsen havde otte vigtige redninger i kampens sidste 20 minutter, og han spillede en afgørende rolle i sejren. 

Efter kampen var det en ekstatisk målmand, der var glad for finalepladsen.

- Vi har det helt fantastisk. Det var det, vi havde drømt om inden sæsonen. Vi har klaret så meget, og det har vi virkelig fortjent, det her, siger Emil Nielsen til TV 2 SPORT.

- Jeg har ikke prøvet at være i DM-finalen før. Det er helt fantastisk, og jeg tror helt sikkert, vi kan ende med at tage guldet. 

Bent Nyegaard fremhæver dog også, at GOG hjalp Skjern lidt på vej i anden halvleg.

- GOG mistede mere og mere grebet om det og kunne ikke tage den modgang, efter at de brændte de store chancer. De smed også afgørende bolde væk i to overtalsperioder, og dermed hjalp Skjern lidt på vej.

- De truede med at løbe Skjern ned, men det stoppede på et tidspunkt, og fejlene blev for mange. Så stod Skjern virkelig imod, da det gjaldt, siger håndboldeksperten.

I finalen skal Skjern møde Bjerringbro-Silkeborg. Første kamp bliver spillet i Skjern på søndag, og den anden kamp bliver spillet den 29. maj. En eventuel tredje kamp spilles den 3. juni.