Håndbold

Viborg-profil efter snitter: Det er sgu et lavpunkt igen

Viborgs Ann Grete Nørgaard var tydeligvis skuffet over holdets indsats i den første bronzekamp mod Team Esbjerg.

Der var lagt op til et håndboldbrag mellem Jesper Jensens tropper og den jyske traditionsklub Viborg HK.

Men Viborg formåede ikke at skabe spænding i den første kamp om DM-bronzemedaljerne. 

- Det er sgu et lavpunkt igen, siger Ann Grete Nørgaard til TV 2 SPORT.

Esbjerg-profiler som Estavana Polman og Ida Bjørndalen Karlsson var ude med skader og kunne derfor blot se til, mens holdet sikrede sig en sejr på 28-19 over Viborg.

Og netop esbjergensernes lange skadesliste havde påvirket gæsterne.

- Det virkede som om, at vi troede, at vi bare skulle møde op. Det er under al kritik. De ville det 100 procent mere end os. Så bliver det selvforstærkende, da vi finder ud af, at de godt vil spille håndbold, og at de faktisk gerne vil ofre sig, selvom de kun er syv mand og en halv håndfuld ungdomsspillere, siger Viborg-profilen, der selv scorede tre mål i opgøret.

- De har nogle super dygtige spillere, der har været med på højeste niveau. Mette Gravholt og Vilde Mortensen Ingstad spiller os ad, mens Kristina Liscevic og Lara González Ortega gør, hvad der passer dem, og da det går op for os, at vi skal stemple ind, da er det bare for sent. Der er de i flow og kan det hele.

Starte fra nul 

Selv om et ni-måls nederlag kan være svær at ryste af sig, skal Viborgenserne forsøge at finde vindermentaliteten frem igen.

I grundspillet slog de grønblusede Team Esbjerg i begge indbyrdes opgør, og det er noget af det spil, der skal findes frem igen til returkampen.

- Vi bliver nødt til at parkere den her kamp. Vi har en ny kamp på tirsdag, og vi kan ikke bruge noget af det, der er foregået i dag til noget som helst. Det er gudskelov bedst af tre, for ellers havde det set svært ud. Så det er bare at arkivere det her, lodret, hurtigst muligt og så videre, siger Ann Grete Nørgaard.

Føler du dig overbevist om, at I kan gøre det?

- Det har vi gjort rigtig mange gange i år, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det engang mere?, siger den 34 årige venstrefløj. 

Der er returopgør mellem de to bronzekandidater i Viborg på tirsdag klokken 18.30.