Håndbold

Line Jørgensen efter rumænsk trussel: - Ikke den sjoveste melding

Den 28-årige landsholdsback har det juridiske på plads og tager derfor ikke sin tidligere sportsdirektørs udtalelser alt for tungt.

Nyheden om at Line Jørgensen skifter til Team Esbjerg var kun få timer gammel, da hendes nu tidligere sportsdirektør i CSM Bucuresti, Nicolae Luca, truede med at gå rettens vej: 

- Jeg har godt set Esbjergs udmelding her til morgen, og min eneste kommentar er, at vi ses i retten. Der er ikke aftalt nogen transfer, så vi tager den her sag til de rumænske domstole og til EHF Court (retten i det europæiske håndboldforbund, red.). Så må de afgøre, hvem der har ret.

Truslen er nu nået Line Jørgensen, der føler, at hun har ryggen fri. 

- Det er klart, at det ikke er den sjoveste melding, men på den anden side føler vi, at vi har det juridiske på plads. Når han siger tingene på den måde, så må det stå for hans regning, siger den kommende Esbjerg-back. 

Selvom hun har været i tovtrækkeri med sin rumænske klub siden starten af februar, har Jørgensen efter eget udsagn ikke lidt overlast.

- Jeg har haft andre folk til at tage sig af det her. Det har været vigtigt for mig at slutte rigtig godt af dernede med gode Champions League-kampe, og det har jeg kunnet, fordi jeg har haft andre folk til at tage sig af den her snak med klubben.

Jeg føler mig ret sikker på, at jeg trækker en rød Esbjerg-trøje over hovedet, når sæsonen starter

Line Jørgensen

- Selvfølgelig har jeg da tænkt over det nogle gange, og det har også frustreret mig, at der ikke har været styr på det så tidligt, som jeg gerne ville have det. Men jeg tror egentlig, jeg har lært at lægge det til side og have fokus på de ting, jeg skal inde på banen. Man venter da spændt på nogle opkald engang imellem for at få at vide, hvad der er sket. Men jeg har formået at lægge det til side og spille håndbold, selvom det kunne have været rart, hvis det hele var løst den 5. februar, siger Line Jørgensen. 

Smil, håndtryk og kindkys

Striden handler om en option i Line Jørgensens kontrakt med CSM Bucuresti, som landsholdspilleren har kunnet indløse indtil den 28. februar, hvormed hun ville blive løst fra sin kontrakt henover sommeren. 

Den rumænske klub har imidlertid krævet en transfersum, før de ville lade handlen gå igennem, men ifølge Line Jørgensen har hun og Team Esbjerg retten på sin side. 

- Hvis jeg havde været helt ny og ung i Rumænien, og jeg ikke havde kendt de folk, der er omkring klubben, så tror jeg, at jeg havde tænkt mere over det. Men nu har jeg været der i tre år og har både set og hørt lidt af hvert, så jeg ved godt, hvordan tingene foregår, og at det er anderledes, end man kan forvente i Danmark, siger den 28-årige landsholdsspiller. 

Hun understreger, at der ikke er noget ondt blod mellem hende og klubben - det uskønne forløb til trods.

- Vi sagde farvel til hinanden i onsdags, og det var egentlig et rigtig pænt farvel. Det var med smil, håndtryk og kindkys. Jeg er altid velkommen og vil altid være en tiger hos dem, så på den måde er der ingen dårlige følelser imellem os, og det har jeg heller ikke ønsket på noget tidspunkt.

Selvom hendes tidligere sportsdirektør truer med at retsforfølge, er Line Jørgensen ikke i tvivl om, at skiftet går igennem. 

- Jeg har hele tiden været og er stadig sikker på min kontrakt. Vi har vores rumænske advokat i ryggen, som siger, at der er fuldstændig styr på det, og at vi har helt ret. Derfor har vi heller ikke været bange for at offentliggøre, at jeg har skrevet under en treårig kontrakt med Esbjerg.

- Jeg føler mig ret sikker på, at jeg trækker en rød Esbjerg-trøje over hovedet, når sæsonen starter til september. Og jeg glæder mig rigtig meget til at spille for Esbjerg, siger hun.