Håndbold

Line Jørgensen vender hjem til dansk håndbold

Line Jørgensen i aktion for Danmark. Fremover skal hun også spille klubkampe i Danmark. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Flere måneders tovtrækkeri om landsholdsprofilen Line Jørgensen har fået sin ende. Hun skal spille i Danmark de næste tre sæsoner.

Endelig!

Sådan har de det nok i Team Esbjerg, der tidligt lørdag morgen har præsenteret landsholdsprofilen Line Jørgensen som ny spiller i klubben.

Team Esbjerg har gennem flere måneder været i dialog med Jørgensens klub CSM Bucuresti, der ellers ikke var indstillet på at lade den danske landsholdsback forlade klubben. Det er dog sket nu. Line Jørgensen har skrevet under på en treårig kontrakt med Team Esbjerg.

- Jeg er klar til at komme hjem til Danmark og spille igen efter tre sæsoner i Bucuresti. For mig handler det om at være i en klub med ambitioner om at spille med, hvor det er sjovt, og vinde DM-titler. Det vil Team Esbjerg. Derudover er det en klub med en god kultur, altid mange tilskuere, et fint træningsmiljø og i det hele taget et godt set-up. Jeg glæder mig meget til at spille for klubben, siger 28-årige Line Jørgensen i en pressemeddelelse.

Uenigheder om kontrakten

28-årige Line Jørgensen skiftede i 2015 fra FCM Håndbold til den rumænske storklub CMS Bucuresti, med hvem hun blandt andet har vundet Champions League. Sidste år forlængede hun sin aftale til sommeren 2019. Kontrakten indeholdt ifølge TV 2 SPORTs oplysninger en klausul, der gjorde det muligt, at Jørgensen kunne komme ud af aftalen allerede denne sommer, men vilkårene har hun og klubben ikke været helt enige om.

Line Jørgensen og hendes agent har ment, at klausulen gav hende ret til at forlade Rumænien i sommeren 2018, uanset hvad CSM Bucuresti synes. Rumænerne har derimod tolket klausulen sådan, at kontrakten kun kan ophæves, hvis begge parter er enige.

Tidligere i maj begyndte tingene at se lidt lysere ud i forhold til et skifte, da Bucuresti hentede en afløser for Jørgensen. Klubbens sportsdirektør åbnede muligheden for et skifte, ’men der er stadig nogen, der skal betale nogle penge’. Det har Team Esbjerg tilsyneladende været villig til, og derfor kan træner Jesper Jensen glæde sig over at føje en landsholdsprofil til sin trup efter sommerferien.

- Line er en fantastisk spiller, der har været med på højt niveau i mange år. Hun er en fremragende forsvarsspiller på internationalt topplan og på landsholdet, hun har et godt skud fra distancen og et fint blik for spillet. Af samtaler med hende mærker vi, at der er mange gode år i hende endnu. Line har et stort mål om at spille OL i 2020, og det vil vi gerne hjælpe hende med at indfri, siger cheftræner Jesper Jensen.

Team Esbjerg skriver desuden, at Jørgensen ’afslutter oprustningen til den nye sæson.