Håndbold

Louise Svalastog indstiller karrieren

I en alder af 35 år har København Håndbolds Louise Svalastog valgt at stoppe sin håndboldkarriere som følge af skader.

I videoen øverst sætter Louise Svalastog flere ord på sit karrierestop.

Den anden DM-semifinale mellem København Håndbold og Viborg HK den 8. maj blev Louise Svalastogs sidste kamp som professionel håndboldspiller.

I anden halvleg fik København-profilen et vrid i knæet, der også holdt hende ude af den afgørende semifinale fire dage senere, og fredag har en scanning vist, at Svalastog har skade på både korsbånd og menisk.

Det har fået stregspilleren til at træffe den endelige beslutning om at stoppe karrieren.

- Det er et sørgmodigt farvel til mine 32 år som håndboldspiller. Og det havde det været, uanset om det var med en skade eller ej, men jeg er ked af at stoppe på den her måde, siger Louise Svalastog, der i 2017 i otte måneder kæmpede sig tilbage fra en hovedskade.

- Det har været så vigtigt for mig at komme tilbage efter den hovedskade og overvinde den frygt. Håndbold er så stor en del af mig, og jeg følte det faktisk som helbredende at være på banen. Jeg er lykkelig for, at jeg kom tilbage, for det har været med til at få mig tilbage til et godt liv og gøre mig til Louise igen, fortæller hun i en pressemeddelelse fra København Håndbold. 

- Elsker stadig håndbold

I løbet af karrieren har Svalastog repræsenteret det danske A-landshold 75 gange, og selvom hun nu har valgt at lægge harpisk og håndboldsko på hylden, fylder sporten lige så meget, som den altid har gjort.

- Jeg synes, jeg har haft den fedeste karriere, og jeg har elsket hvert et minut af den her lange karriere, der har budt mig meget på godt og ondt. Den har lært mig mange ting, som menneske og som håndboldspiller.

- Jeg er stadig lige så glad for at lege med en bold, som jeg var for 20 og 30 år siden. Jeg elsker det. Og jeg elsker at vinde kampe - mere end noget andet, men det gælder også til træning.  Alt der kan vindes går jeg efter at vinde, fortæller hun. 

Klar til at hjælpe i finalen

Derfor er hun også klar til at hjælpe København Håndbold det sidste stykke mod guldet i årets DM-finaler mod Odense. 

- For nogen er det første gang, de står i en finale, og jeg vil forsøge at bidrage med opmuntring, støtte, et klap i måsen eller en krammer, afhængigt af, hvad den enkelte har brug for. Og så skal jeg råbe min lunger tomme bag bænken og bakke op. Jeg vil vinde, og det vil jeg også, selv om jeg ikke er på banen.

I nationaldragten var Louise Svalastog med til at vinde guld ved ungdoms-OL i 1999, og hun nåede i alt 75 landskampe for A-landsholdet.

I løbet af sin karriere har Svalastog vundet en DM-titel, fire DM-sølvmedaljer, tre DM-bronzemedaljer, mens hun også har vundet en guldmedalje og tre af sølv i pokalturneringen. Derudover opnåede hun en fjerdeplads ved Champions Leagues Final4-stævne med FC Midtjylland i 2014.