Håndbold

Øris og Øris drømmer om guld, så de har en historie til julefrokosten

Mads og Nikolaj Øris løber søndag ind til en fælles DM-finale for tredje gang. De drømmer stadig om at vinde sammen.

BSV-brødrene Mads og Nikolaj Øris vil så gerne have et gyldent minde, de kan snakke om, når de mødes til familiejulefrokost i fremtiden.

Søndag har de en oplagt mulighed for at sikre fremtidens emne, der skal ledsage gyldne snaps og stegte sild.

- Først og fremmest håber jeg bare at få en guldmedalje, og at jeg så kan gøre det sammen med Nikolaj, det vil bare være et ekstra plus. En ekstra god oplevelse at have om 15 år til julefrokosten, siger Mads Øris, mens han sidder og kigger i scrapbøger med brormand.

De spilleres bøger er stort set identiske, men på ét punkt er der en afgørende forskel. Lillebror Nikolaj har prøvet at vinde danmarksmesterskabet. Det har storebror Mads ikke. Han var på en afstikker til Skive, da BSV triumferede for første gang i 2016.

- Jeg kan stadig huske, da vi vandt DM for et par år siden. Både for hvor fedt det var, men jeg tænkte også, hvor det kunne have været at dele det med Mads, siger Nikolaj Øris.

Inden denne sæson vendte Mads Øris tilbage til BSV, hvor det hele begyndte. Sammen med holdkammeraterne har Øris og Øris spillet sig i en fælles finale for tredje gang – og vejen dertil har været brolagt med et tæt samarbejde.

- Jeg er kommet ind på et hold, der er rigtig godt sammenspillet. Der er det meget rart at kunne gå over og spørge Nikolaj om nogle ting i stedet for at stå og spørge dumt, siger Mads Øris, inden de to BSV-spillere pakker tasken og fortsætter forberedelserne til søndagens finale mod Skjern.

Den anden DM-finale spilles tirsdag den 29. maj. Se det første finaleopgør på TV 2 søndag klokken 16.10.