Håndbold

Viborg tvinger Esbjerg ud i tredje kamp om DM-bronze

Viborg var længe nede i sækken, men med en sejr på 28-26 sikrede de grønblusede sig en tredje og afgørende bronzefinale.

Holdet, der aldrig giver op.

Sådan kan man definere Viborg, der tirsdag aften tvang kampen om bronzemedaljerne ud i en tredje kamp. Holdet havde tabt første kamp 28-19 til Esbjerg og var derfor tvunget til sejr i den anden bronzekamp.

Og det lykkedes for viborgenserne, der besejrede Esbjerg 28-26, selvom de var bagud langt ind i anden halvleg.

Det var ellers Esbjerg, der kom bedst fra start. Esbjerg-profilen Sanna Solberg kunne efter otte minutter bringe vestjyderne foran 5-3.

På et skadesplaget Esbjerg-hold var der flere store profiler, som for alvor hev storspillet frem i den anden bronzekamp. Med sit fjerde mål i opgøret sørgede Kristina Liscevic for en Esbjerg-føring på 9-6.

Efter 23 minutter udbyggede Esbjerg føringen yderligere til 12-8, og i den anden ende havde Sandra Toft endnu en forrygende redning.

Derfor smed Viborg-træner Allan Heine det grønne timeout-kort for anden gang i opgøret for at give sine tropper endnu en peptalk.

Og det hjalp for Viborg, der fik mindsket forspringet frem mod pausen. Derfor kunne det grønblusede hjemmehold gå i omklædningsrummet bagud 15-12.

Det var en første halvleg, hvor Viborg-spillerne havde svært ved at passere Sandra Toft i Esbjerg-målet. Landsholdsmålmanden stod i de første 30 minutter med en redningsprocent på 42.

Efter pausen kom viborgenserne ud i et andet gear. På trods af flere kæmperedninger af Esbjerg-keeper Sandra Toft fik Viborg reduceret til 16-17 efter 38 minutter.

Herefter fik de grønblusede for alvor tag i kampen, og Stine Bodholt bragte Viborg i front 22-20. Esbjerg fik dog kæmpet sig tilbage, og Sofie Blicher-Toft fik bragt balance i regnskabet med en scoring til 24-24.

Derfor var der lagt op til en spændende afslutning, hvor Viborg og især Line Uno var mest kyniske. Derfor kunne de juble over en sejr på 28-26.

Der er returkamp i Esbjerg lørdag den 26. maj.