Anne Mette Hansens klub vinder mesterskab i sidste sekund

Maj måned har budt på sand guldregn i den ungarske storklub Györ. Først vandt klubben Champions League, og nu kan de også kalde sig ungarske mestre.

Ét eneste mål. To bekræftende dommerfløjt.

Med den absolut mindst mulige margen sikrede Györ, med Anne Mette Hansen i truppen, sig onsdag det ungarske mesterskab.

Et eneste mål adskilte nemlig de to guldkonkurrenter fra Györ og Ferencvaros, da begge hold havde spillet deres sidste kamp i den ungarske liga – og en bedre målscore blev guld værd.

Det var ellers ikke givet på forhånd, at Györ i de markante grønne bluser skulle vinde deres 14. mesterskab i år.

I ligaens 26. og sidste spillerunde var alle 14 hold i aktion på samme tidspunkt, men alles øjne var naturligvis rettet mod kampen om guldet.

Og det blev også et sandt drama mellem guldaspiranterne. Med 15 minutter tilbage af sidste spillerunde lå de to hold uafbrudt og skiftede placering i livetabellen - efter hvilket hold, der førte med mest. Der var ingen tvivl om, at både Györ og Ferencvaros var klar over, at målscoren blev afgørende i mesterskabsduellen.

Slutfløjtet lød først i Györ, hvor holdet besejrede Bekescsabai med hele 39-14.

Bare få minutter senere blev kampen også spillet færdig i Budapest, hvor hjemmeholdet slog Vaci med 42-24. Det kunne været blevet til en 19-målssejr, der havde sikret klubben guldmedaljerne, men ni sekunder før tid sendte venstrebacken fra Ferencvaros bolden forbi mål.

Det betød, at jublen kunne bryde ud i Györ, hvor fans var blevet i hallen for at vente på afgørelsen i mesterskabskampen.  

Ti dages guldinterval

Maj har været symbolet på guld for Anne Mette Hansen og holdkammeraterne. Ti dage forinden havde det ungarske storhold endnu en guldfest på programmet.

Den 23. maj kunne spillerne nemlig på skift løfte det eftertragtede Champions Leaguetrofæ efter en finalesejr på 27-26 over Vardar efter forlænget spilletid.

Det var klubbens fjerde Champions League-titel, der fra den kommende sæson får opgraderet holdkortet med blandt andet FC Midtjyllands Veronica Kristiansen.