Håndbold

Hollandsk stjerne er ny Odense-målmand: - Vil være verdens bedste

Tess Wester mener, at hendes mål passer med Odenses, så hun var meget begejstret, da klubben henvendte sig.

Hun har vundet tre medaljer ved de tre seneste slutrunder, og ved VM i 2015 blev hun kåret til turneringens bedste målmand. 

Fra næste sæson er Tess Wester en del af det Odense-hold, der torsdag slog København Håndbold i anden DM-finale.

 - De har et fantastisk hold med fantastiske mål for fremtiden. Jeg tænkte længe over det og talte med en masse mennesker om det, og jeg tror, klubbens mål matcher mine egne, så jeg var meget begejstret, da Odense bankede på min dør, siger den 25-årige hollandske landsholdsmålmand til TV 2 SPORT.

Og hvad er det så, Tess Wester håber at opnå med skiftet til Jan Pytlicks danske ligahold?

- At vinde en masse. At vinde alle kampe, vinde mesterskaber og spille Champions League og komme så langt som muligt.

- Jeg tror, at alle ved, at hvis du spiller håndbold gør du det ikke for pengenes skyld. Jeg vil være verdens bedste målmand, og til det behøver jeg god træning i et godt miljø. Og Odense er det rigtige sted for mig, fastslår hun.

Jeg ved præcis, hvad jeg vil opnå, og hvordan jeg vil opnå det

Tess Wester, ny Odense-målmand

Hård træning, gode spillere og det rette miljø

Tess Wester har de seneste sæsoner spillet for det tyske mesterhold Bietigheim. Med sig til Danmark tager hun sin kæreste, der også er professionel sportsudøver.

- Jeg skrev under her, og så sagde jeg til ham, at han skulle tænke på sig selv og sin egen fremtid. Vi talte om mulighederne, og han skrev under med en dansk klub, så det er en win-win, siger hun om Mart Lieder, der er tiltrådt i Superligaklubben Sønderjyske på en toårig aftale.

Den 25-årige hollandske landsholdskeeper hører til i verdenstoppen, og det var derfor til stor glæde for Odense-træner Jan Pytlick, at valget faldt på fynske klub.

- Jeg er glad for, at Tess har valgt at spille i Odense Håndbold. Hun er en målmand fra den øverste hylde med masser af international erfaring, både fra Champions League og fra det hollandske landshold, hvor hun har været med i flere slutrunder, sagde Jan Pytlick i en pressemeddelelse, da skiftet blev annonceret.

Af samme grund har hun givetvis haft masser af tilbud på hånden.

- Selvfølgelig er du altid fristet, men jeg tænker meget på min fremtid. Jeg ved præcis, hvad jeg vil opnå, og hvordan jeg vil opnå det, siger Tess Wester og uddyber:

- For mig er det meget vigtigt, at jeg i de næste tre år træner meget hårdt, spiller i en god liga med gode spillere omkring mig og er i det rette miljø. Jeg ved ikke, om det ville være det samme andre steder, så det var derfor, jeg valgte Danmark.

Wester var at finde på tilskuerrækkerne, da Odense sikrede sig en tredje DM-finale hjemme mod København tirsdag.

- Jeg håber Odense vinder. De har spillet rigtig godt i turneringen i denne sæson. De havde problemer i starten, men nu spiller de rigtig godt, og det er tydeligt, at de har et godt forsvar. Og det er selvfølgelig også rart for en målmand, siger hun.