Håndbold

Tidligere landsholdsspiller lover guld til København

Anne Cecilie de la Cour er sikker i sin sag. København Håndbold tager guldet, lyder det.

- Vi skal fandeme ikke sidde og trøste os selv, hinanden eller noget som helst. Vi har tabt den ene kamp, men vi har eddermame ikke tabt guldet.

- På søndag står vi der alle sammen, og vi kommer til at tage det guld. Det lover jeg dig for, sagde Anne Cecilie de la Cour til TV 2 SPORT, efter nederlaget til Odense i anden DM-finale tirsdag.

Nu venter en tredje finalekamp, og den tidligere landsholdsspiller er ikke i tvivl om, hvordan den ender.

- Vi har det med at spille sindssygt godt hjemme i Frederiksberghallen, så det regner jeg stærkt med, at vi gør.

Også holdkammerat Louise Føns var opsat på revanche efter tirsdagens finale.

- Vi skal samle os selv op. Vi er vildt skuffede lige nu, men det kommer vi hurtigt videre fra. Der er en ny kamp søndag, og det glæder vi os meget til. Vi glæder os til at spille hjemme i hulen, sagde fløjspilleren. 

'Fort' giver svag favoritværdighed

Ifølge TV 2 SPORTS håndboldekspert er der lagt op til en tæt sidste kamp om guldet.

- Den kan både gå til København og Odense. Jeg tror, det bliver en nervøs kamp, for der er så meget på spil. Man kan slet ikke beskrive, hvor meget guldmedaljer betyder i forhold til sølvmedaljer, og det kommer til at påvirke spillerne.

- Spørgsmålet er, hvilken træner og hvilke spillere der er bedst til at håndtere nerverne og presset, siger Trine Nielsen.

Og førnævnte 'hule' kan vise sig at få afgørende betydning.

- Der er ingen tvivl om, at København skal leve af, at kampen bliver spillet på Fredriksberg. Det er deres hjemmebane, det er deres hule, og de har en rigtig god statistik i den hal, som er lidt et fort for dem, lyder det fra eksperten, der tilføjer:

- Jeg ser frem til en meget, meget lige kamp, men skal jeg pege på nogen, der har en lillebitte fordel, så må det være hjemmebanen, der tæller.

Netop opbakningen er for Anne Cecilie de la Cour afgørende.

- Den betyder alt. De møder talstærkt op i dag og gør det sindssygt godt. Vi lever ikke op til forventningerne og gør ikke det, vi gerne vil på banen. Men fansene er der. De bakker op, og jeg er helt sikker på, at det bliver en rigtig sort hal at komme i på søndag, fastslår hun.

Du kan se tredje DM-finale mellem København og Odense søndag klokken 16 på TV 2.