Håndbold

Nyegaards karakterbog: - Det var ikke en kamp, der går over i historien

TV 2 SPORTs ekspertkommentator giver karakterer til de danske spillere efter sejren i EM-kvalifikationskampen mod Slovenien på udebane.

Danmark er sikre på at blive seedet i første pulje, efter at danskerne besejrede Slovenien onsdag aften.

25-23 vandt Danmark, og kampen var langt fra præget af smukt spil. Det erkender TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter kampen.

Karakterskalaen

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

- Danmark vandt, og det var det vigtigste. Det var ikke en EM-kvalifikationskamp, der går over i historien. Danmark gjorde lige nøjagtigt, hvad der var nødvendigt for at tage sejren med hjem, siger Bent Nyegaard.

- Det var tydeligt, at det var et dansk landshold, der blev overrasket af den aggresivitet, som slovenerne arbejdede med forsvarsmæssigt. Danmark havde ikke svært ved at score i starten af kampen, men gik senere hen i stå. I starten var det et meget, meget passivt dansk forsvar, 

Danmark er allerede kvalificeret til EM i december, men ét point ville sikre, at danskerne ville blive seedet som nummer et og dermed få en nemmere lodtrækning.

Nedenfor kan du læse ekspertens karakterer til de danske spillere.

Karaktererny

Althea Reinhardt - 4

Hun var svigtet til at starte med, hvor forsvaret ikke fungerede. Hun havde kvaliteterne til, at når kampen skulle afgøres, så kom hun med de redninger, der var nødvendige. Og det kan de dygtige målmænd. Hun får et fire-tal, men nærmer sig et fem-tal.

Sandra Toft - UB

Hun kom aldrig på banen.

Sarah Iversen - 2

Det er kort tid, hun får på banen. Hun kom dog ind og fik en udvisning kort efter. Gjorde alt rigtigt på sin første forsvarsaktion, men det var ikke nødvendigt at rive modspilleren i trøjen. Det skal Sarah Iversen være for klog til. Hun scorer det afgørende mål. Udvisningen trækker ned fra et tre-tal.

Anne Mette Hansen (KAMPENS SPILLER) - 5

Hun får fem-tallet, fordi hun kommer med rigtig god energi og power. Hun var meget scoringssikker. Hun lavede et par forsvarsfejl og fik to udvisninger, men det var helt grundlæggende en god præstation, som kendetegner, at hun er klar igen efter skaden.

Fie Woller - 4

Hun var pålidelig, sikker og endnu engang finurlig og teknisk. Hun erobrede en enkelt bold og havde også en enkelt forsvarsaktion, der ikke var i orden. 

Kathrine Heindahl - 4

Hun havde forsvarsmæssigt afstemningsproblemer. Havde god fysisk i angrebsdelen, hvor hun var let at sætte i spil. Hun scorede også tre gange, men det er tydeligt, at stregspillet kommer til sin ret, når de spiller syv-mod-seks. Angrebsdelen var rigtig fin.

Simone Böhme - 2

Det var meget begrænset, hvad hun fik af spilletid. Hun havde en forkert udskiftning og havde enkelte dårlige forsvarsaktioner. 

Stine Bodholdt - 4

Forsvarsmæssigt faldt hun ikke altid lige i hak med Anne Mette Hansen og gik fejl af hinanden i starten af kampen. Hun kom til mange chancer og lidt uvant for Bodholdt på landsholdet, så brændte hun chancer. Men stadigvæk et helt ok landskamp fra hende.

Mette Tranborg - 4

I det vanskelige forsvar i starten, havde hun faktisk god aggressivitet. Senere var hun skudmæssigt lidt svagere. Ellers var det generelt en solid indsats, men havde ikke overskuddet til at hjælpe så meget til siderne.

Line Jørgensen - 3

Line Jørgensen fik ikke sat sit præg på den kamp. Hun havde en enkelt misset langskud. Sluttede kampen af i angrebet, men det bliver et tre-tal. 

Kristina Jørgensen - UB

For få minutter på banen til bedømmelse.

Mia Rej - 3

Hun fik meget tid på banen og havde god energi. Var på en svær opgave, da hun skulle dirigere et angrebsspil, som på det tidspunkt hang fast i det offensive slovenske forsvar. Hun faldt også en enkelt gang løsning selv og lavede et godt energi-mål. Hun kom med det, som jeg forventede. For Mia Rej er det vigtigt at få minutter og levede op til mine forventninger. 

Trine Østergaard - 4

Hun scorede to på to og spillede 45 minutter. Var koncentreret, havde god fart og scorede på de afslutninger, det blev til. Hun slap fint fra forsvarsopgaverne.

Stine Jørgensen - 3

Det var en sjælden landskamp, hvor Stine Jørgensen ikke scorer. Hun har to brag på overliggeren. Hun har fine assists i første halvleg, hvor Danmark har let ved at score. De skabte fornuftige ting og set i det perspektiv, lykkedes hun med det, men lykkedes måske ikke med egne afslutninger.

Mie Højlund - UB

For få minutter på banen til bedømmelse.

Freja Cohrt - 3

Hun fik det sidste kvarter. Én chance, én scoring. Hun kom fint igennem og gav et godt indtryk på meget lidt tid. 

Klavs Bruun Jørgensen - 3

Han fik brugt hele sin stab, men jeg kunne godt tænkte mig, at det var sket tidligere i kampen. På den anden side fik Klavs Bruun skiftet ud. Det var klogt at gå frem i syv-mod-seks for at stoppe det slovenske offensive forsvar. Klavs Bruun fik det han kom efter, og det var en sejr.