KIF bekræfter nyt navn, millionindsprøjtning og farvel til Jens Boesen

Jens Boesen stopper som direktør i KIF Håndbold, der fra næste sæson også dropper København-delen af klubben.

Fremover vil den klub, som i den netop overståede sæson hed KIF Kolding København, kun hedde KIF Kolding. 

Det står klart, efter den jyske håndboldklub onsdag holdt en ekstraordinær generalforsamlig, hvor de blev enige om, at man fremover ikke ønsker at bevare København-delen af klubben. KIF Kolding skal igen have sin faste base i Kolding. 

Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet

Anders Jensen, næstformand i KIF Håndbold

Det skriver klubben i en pressemeddelese

Som TV 2 SPORT erfarede tidligere på ugen, så takker Jens Boesen af som direktør, og en ny ledelse vil blive præsenteret den 1. juli. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Anders Oechsler i spil til direktørposten. 

Brian Stein bliver ny bestyrelsesformand, mens Anders Jensen bliver næstformand. Morten Bugge, Gunnar Fogt, Ole Stampe bliver øvrige medlemmer af bestyrelsen. 

- Der har været et kæmpe forarbejde med at få den nye struktur på plads. Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet og bygget en sponsorstrategi op. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra både nuværende og tidligere sponsorer, så det tegner godt, siger Anders Jensen, der også er direktør hos Autocentralen, som også er en del af den nye investorgruppe.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at klubben får tilført ni millioner kroner i kapitalindsprøjtning, som en gruppe lokale erhvervsfolk står bag, da de fortsat ønsker, at KIF skal være 'et fyrtårn i dansk håndbold'.

Samtidig har en række af de tidligere investorer eftergivet gæld på 11 millioner, så klubben nu igen kan begynde at kigge fremad.

Millionindsprøjtningen betyder, at klubben nu kan komme af Dansk Håndbold Forbunds sorte liste, hvor de har været placeret siden december sidste år. Det betyder, at de igen kan skrive kontrakter og dermed forstærke holdet til den kommende sæson. 

KIF Kolding har allerede sagt farvel til spillerne Magnus Landin, Morten Bjørnshauge, Nicolas Lundbye, svenske Philip Stenmalm og norske Petter Øverby.