Håndbold

Klubikon får toppost i KIF Kolding

I den kommende sæson vil der ikke længere være en direktør i KIF Håndbold, men 38-årige Anders Oechsler bliver hentet ind til en toppost i klubben.

Danmarks mest vindende håndboldklub, der nu igen hedder KIF Kolding på banen, efter de har skilt sig af med 'København-delen', har fundet sin erstatning for den mangeårige direktør Jens Boesen, der forlader sin post efter denne sæson.

Som TV 2 SPORT skrev tidligere på ugen, så bliver det i stedet den tidligere KIF-spiller Anders Oechsler, der træder ind på en toppost i klubben, men hans titel bliver ikke direktør. Derimod kommer han til at gå rundt i det jyske som 'daglig leder og kommerciel ansvarlig'.

Samtidig vil der ikke længere en direktør i klubben og selskabet bag, der går under navnet 'KIF Håndbold'. Den titel fjernes i klubbens organisation, det fortæller klubbens nye bestyrelsesformand Brian Stein til TV 2 SPORT.

- Han er en mand, der kender klubben, og han er en kulturbærer. Han bliver vores ansigt udadtil, hvor han skal styrke det kommercielle. Det er ingen kritik af det tidligere setup, men vi føler, truppen er stærk, og vi har brug for mere fokus på det kommercielle, siger Brian Stein.

Anders Oechsler, der stoppede karrieren i 2016, kommer fra et job hos ejendomsmægleren 'Home', og han stadig til at få en rolle i det sportslige. Men samtidig vil det nuværende trænerteam med Lars Frederiksen og Lasse Boesen få det primære ansvar for den del.

Oechsler kommer i sin position som daglig leder og kommerciel ansvarlig til at være involveret i alle dele af organisationen, hvor specielt sponsorer og styrkelsen af klubben er i fokus.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Anders Oechsler, der bekræfter, at han skal varetage en rolle i det nye KIF Håndbold. I første omgang vil han dog vende perspektiverne med resten af folkene bag klubben, før han udtaler sig om fremtiden.