Håndbold

Rutineret målmand forlader KIF efter 'lange snakke'

36-årige Marcus Cleverly stopper efter fire år i klubben og skifter i stedet til svensk håndbold.

På dagen hvor KIF skiller sig af med København-delen af klubben, må de også sige farvel til den rutinerede målmand Marcus Cleverly, der er en af spillerne med base øst for Storebælt og med kontraktudløb efter denne sæson.

Den tidligere landsholdsmålmand skifter til svenske IFK Ystad, det skriver klubben på sin hjemmeside. Her slår svenskerne fast, at de har været på jagt efter en erfaren målmand, og at de i Cleverly får alle de parametre, de har ledt efter.

- I Cleverly får vi alt det ønskede med rutine fra højt niveau, erfaring i at træne og drive yngre målmandskollegaer og en rigtig vindermentalitet. Foruden en erfaren og meget kvalificeret målmand får vi også en meget sympatisk person, skriver klubben, der netop er rykket op i den bedste svenske række.

Cleverly har spillet 20 A-landskampe for Danmark og været med til OL. Desuden har han repræsenteret topklubber som polske Vive Kielce og tyske HSV Hamburg. 

Han fortæller selv til klubbens hjemmeside, at danske Henrik Knudsen, som også spiller i klubben, og Cleverly tidligere har spillet sammen med, har haft en afgørende betydning for skiftet til den svenske klub.

- Efter lange snakke, og jeg mener laaange snakke, med Henrik Knudsen synes jeg egentlig, at det er et perfekt match med IFK. Jeg har altid været draget af nye projektet og en rolle, hvor jeg forhåbentlig kan være med til at opbygge et stærkt hold i IFK. Det tiltaler mig, siger den danske målmand.

I 2013 var han en kort stund forbi svensk håndbold, hvor han repræsenterede klubben Lugi.

- Jeg har tidligere stiftet bekendtskab med den svenske liga og har stor respekt for ligaen. Det er altid svært at skifte klub, men jeg håber, jeg hurtigt falder ind i rutinerne og i truppen, og så glæder jeg mig til de nye udfordringer tilføjer Cleverly.

Tidligere torsdag kom det frem, at KIF Kolding København fra næste sæson skifter navn til KIF Kolding, og i samme forbindelse får klubben en millionindsprøjtning, der betyder, at de kan komme af Dansk Håndbold Forbunds "sorte liste".

Det var resultatet af misforhold mellem lønsum og egenkapital i klubben, og på den baggrund har KIF hverken måttet forlænge aftalerne med deres nuværende spillere eller skrive under med nye spillere.

36-årige Marcus Cleverly var i 2012 med til at vinde EM-guld sammen med håndboldherrerne.