Håndbold

Flensburg vinder første mesterskab i 14 år efter dramatisk afslutning

Danskerklubben Flensburg-Handewitt vandt søndag det tyske mesterskab efter en sejr over Göppingen.

For første gang i 14 år kunne Flensburg-Handewitt søndag juble over det tyske mesterskab i håndbold. 

Den nordtyske klub med danskerne Thomas Mogensen, Henrik Toft Hansen, Anders Zachariasen, Rasmus Lauge, Lasse Svan og Kevin Møller på holdet besejrede Frisch Auf Göppingen hjemme i Flens-Arena med 22-21.

Sejren betyder, at Flensburg-Handewitt er tyske mestre med bare ét point ned til Rhein-NeckarLöwen, som den danske landstræner Nikolaj Jacobsen står i spidsen for. 

For bare få uger siden så det ellers ud til, at Rhein-Neckar Löwen skulle løbe med mesterskabet, da de havde en komfortabel føring og på papiret et medgørligt kampprogram. Men sydtyskerne mistede point tre kampe i træk, og så var det op til Flensborg at afgøre det på hjemmebane. 

I lang tid var Göppingen ved at spolere søndagens guldfest i Flens-Arena, der tidligere var kendt som Campushalle. Her var Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), blandt tilskuerne.

Udeholdet gjorde alt for at sænke tempoet og spillede med stor tålmodighed. Da Göppingen samtidig blev ved med at hænge på stillingsmæssigt, spredte nervøsiteten sig efterhånden også til publikum.

Ved pausen lå Rhein-Neckar Löwen til at tage mesterskabet, da stillingen i Flensborg var 12-12, mens Nikolaj Jacobsens mandskab selv førte 13-12 over Leipzig.

Flensburg-Handewitt viste klassen til sidst

Først i det 42. minut begyndte det for alvor at lugte af et mesterskab, da Rasmus Lauge med en flot scoring sendte hjemmeholdet foran med to mål for første gang i kampen.

Siden meldte også Lasse Svan Hansen sig ind i opgøret, da han rettede op på et par afbrændere med to scoringer i træk. Göppingen kunne dog ikke rystes af, men flere stærke redninger i målet af Kevin Møller holdt et nervepræget Flensburg-hold i front.

Ved stillingen 20-18 med seks minutter tilbage kunne Rasmus Lauge have bragt hjemmeholdet i front med tre mål, men danskeren brændte et straffekast. I stedet reducerede Göppingen, og så var der lagt op til en nervøs afslutning.

Her viste Lauge, at han var kommet over straffemisset, og med sin store fysik og hurtige fødder rev han flere gange Göppingens forsvar fra hinanden.

Med syv andenpladser siden mesterskabet i 2004 har Flensburg været kendt som den evige toer i tysk håndbold, men med et forspring på to mål inden kampens sidste minut, brød en udsolgt arena ud i guldglæde og tårer.

Det gjaldt også Thomas Mogensen, som spillede sin sidste kamp efter 11 år i Flensburg. Også Kevin Møller og Henrik Toft Hansen forlader klubben i sommerpausen. De kan alle pakke en guldmedalje ned i flyttekasserne.

Mesterskabet er blot Flensborgs andet i historien.