Håndbold

Casper U. sikrer prestigefyldt titel med 14 scoringer i afskedskamp  

Hannover-Burgdorf-fløjen er den fjerde dansker, der vinder titlen som topscorer i Bundesligaen.

230.

Så mange bolde har Casper U. Mortensen sendt i mål for Hannover-Burgdorf i denne sæson.

Og det antal scoringer har sikret ham en æresfyldt titel i Tyskland – nemlig prisen som topscorer i Bundesligaen.  

- Det er ret vanvittigt. Det er et kæmpe personligt mål. Når jeg kigger på listen over spillere, der gennem tiden har vundet den pris, så bliver man jo enormt ydmyg og beæret over, at jeg har haft så dygtige medspillere, der har givet mig så mange gode bolde at arbejde med. Det er en fornøjelse at være en del af det selskab, jeg er helt mundlam, siger Casper U Mortensen til TV 2 SPORT.

Titlen blev sikret i Bundesligaens sidste spillerunde, hvor den danske landsholdsspiller scorede hele 14 gange. Hans direkte konkurrent, tyske Julius Kühn, sendte tolv bolde over målstregen i Melsungens sidste kamp, men det var ikke nok for tyskeren. Casper U. Mortensen havde nemlig scoret seks gange mere gennem sæsonen, hvorfor titlen endte på danske hænder.

Venstrefløjen er dermed den fjerde dansker, der bomber sig til titlen. Lars Christiansen, Anders Eggert og Hans Lindberg er tidligere blevet hyldet som topscorer af ’verdens hårdeste liga’.

Særlig tak til landsholdskollega

I de to seneste opgør har den danske landsholdsfløj scorede hele 26 mål - et helt grotesk højt antal.

Med titlen som straffekastskytte har nogle af målene selvsagt været fra 7 meter-pletten, men selv nævner den 28-årige dansker specielt én holdkammerat, som har været yderst gavmild i den seneste kamp.

- Morten Olsen vælger at give mig syv-otte assist i dag. Det er helt vildt at opleve den måde, hvorpå holdet har spillet mig, for at jeg skulle vinde den her pris. Jeg er enormt beæret og kæmpe cadeau til Morten Olsen, takker Casper U. Mortensen landsmanden og fortsætter med at rose holdkammeraterne:  

- Mine medspillere vælger at give mig tyve bolde i dag. Jeg har tyve afslutninger. Hvor tit har man lige det som fløjspiller i en kamp? Det er bare et bevist på, at de så gerne ville have, at jeg skulle have den her pris, siger Hannover-Burgdorf-spilleren, der sammen med holdet sluttede sæsonen af med en sejr på 31-29 over Gummersbach

Enormt pres

Den danske målmaskine har toppet topscorerlisten i Tyskland over en længere periode, men Julius Kühn har for alvor givet ham kamp til stregen.

Og det har været til at føle på.

- Jeg har haft det lidt underligt op til den sidste kamp. Normalt har jeg det rigtig godt med at spille. Jeg har det meget afslappet. Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg ved, hvad jeg kan præstere, men i den her kamp har der været så meget pres på, så det har været lidt ligesom en eksamen for mig, fordi jeg vidste, jeg skulle lave rigtig mange mål for at vinde. Det gjorde, at jeg var enormt bevæget efter kampen og stod og tudede inden på banen, da jeg fik overrakt prisen, siger landsholdsspilleren.

Casper U. Mortensen og Hannover-Burgdorff endte på sjettepladsen i Bundesligaen, og med historiske 47 point har holdet sat ny sæsonrekord for flest point i den tyske liga nogensinde. Og den placering giver endda klubben en billet til EHF Cup-turneringen.

- Det er det største i klubbens historie, og jeg ender så med at nappen topscorertitel i Bundesligaen. Det var en perfekt afslutning for mig – en perfekt måde at slutte mit kapitel af iTyskland på.

Mandag skal fløjspilleren samles med det danske landshold, og efter sommerferien rejser han sydpå til det spanske, hvor han fremover skal være kollega med Lasse Andersson i FC Barcelona.