Håndbold

Disciplinærudvalget er inkompetent, mener Spellerberg efter sagens afslutning

Bo Spellerberg er mildest talt utilfreds med den måde, sagen mod ham udviklede sig. Men nu er der sat et formentlig sidste punktum.

Mandag blev det formentlig sidste punktum sat i Bo Spellerberg-sagen. En sag, der startede, da KIF Kolding-profilen den 10. marts efter en kamp mod Skjern Håndbold råbte "hvor er I elendige, mand" mod dommerduoen Lars Hansen og Klaus Andersen.

Min fornemmelse er, at det er et inkompetent disciplinærudvalg, vi har

Bo Spellerberg

I første omgang var Bo Spellerberg blevet idømt én spilledags karantæne, som han afsonede 17. marts mod Ribe-Esbjerg, og samtidig skulle hans klub betale sagens omkostninger. Men efter den første dom og en efterfølgende stadfæstelse fik Spellerberg og Håndbold Spiller Foreningen mandag medhold i deres anke til den højeste appelinstans i dansk idræt - Appelinstansen i Dansk Idrætsforbund (DIF).

Appelinstansen omstødte karantænen til en frifindelse og pålagde samtidig Dansk Håndbold Forbund (DHF) at tilbagebetale retsgebyret for behandlingen af sagen i DHF's Disciplinærinstansen.

At sagen skulle igennem tre instanser for at få en endelig dom er Bo Spellerberg uforstående for.

- Jeg vil simpelthen sige, at min fornemmelse er, at det er et inkompetent disciplinærudvalg, vi har. Først, at de overhovedet ikke læser lovene og forstår at læse dem ordentligt. At de dernæst får en reminder fra deres eget appeludvalg om at prøve at kigge ordentligt på det igen, og de så gør det forkert en gang til. Det er skræmmende, siger Bo Spellerberg til JydskeVestkysten.

”Det handlede om proceduren”

For hovedpersonen har sagen ikke handlet om, at han lod sine følelser tale, da han efter kampen mod Skjern råbte mod opgørets dommerpar.

I stedet har det for Spellerberg handlet om den måde, sagen er behandlet på af DHF.

- Jeg tror ikke, at man skal kigge på det som en frifindelse. Fordi jeg tror, at alle kan se, at min aktion ikke var, som den skulle være. Og det er ikke så godt. Men jeg tror mere, det handlede om proceduren og faktisk om at passe på dommerne, så vi sikrer os, at de har nogle gode arbejdsbetingelser, og at de kan dømme i god ro og orden og kun bekymre sig om det, uden at blive påvirket udefra, sagde Bo Spellerberg til TV 2 SPORT i forbindelse med Dansk Håndbold Award 2018.

Sagens grundlag

Den 38-årige håndboldspiller ankede i første omgang sagen, fordi han og Håndbold Spiller Foreningen mente, at indberetningen var kommet for sent. Indberetningen faldt 22 timer efter, at kampen mellem KIF Kolding og Skjern var afsluttet, hvor den normale procedure er, at den skal falde senest en time efter slutføjt.

Derfor blev Disciplinærinstansens første afgørelse sendt til Håndboldens Appelinstans, der dog mente, at sagen var ugyldig, hvorfor de sendte den tilbage til Disciplinærinstansen. Her blev dommen stadfæstet.

Men efterfølgende ankede Bo Spellerberg og Håndbold Spiller Foreningen dommen til Appelinstansen i Dansk Idrætsforbund, der altså endte med at frikende Bo Spellerberg i sagen.

Se herunder en sketch, hvor dommerne efter sagen laver sjov med Bo Spellerberg.

Ved Dansk Håndbold Award laver dommere sjov med Bo Spellerberg Video: TV 2 SPORT