Storsatsende københavnerklub henter Minik Dahl Høegh

16x9
Minik Dahl Høgh var tidligere en af de helt store profiler hos GOG Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

1.divisionsklubben Ajax København forstærker sig. Klubben har indgået en to-årig aftale med den grønlandske landsholdsspiller Minik Dahl Høegh.

Ajax København vil i ligaen. Og det vil de indenfor to år. Denne målsætninger er for alvor blevet mulig efter en markant pengeindsprøjtning fra klubbens partnere.

Det har blandt andet givet økonomi til at kunne hente Skanderborgs Minik Dahl Høegh.

- Vi er stolte over at kunne tiltrække en spiller som Minik Dahl Høegh. Det viser, at der er hold i vores visioner, siger direktør i Ajax København, Mikkel Frid, til TV 2 SPORT.

- Vi mener det alvorligt, når vi siger, at der skal være et københavnsk hold i ligaen. Og nu er det endelig realistisk, siger han.

Klubben præsenterede i dag deres visioner for både nuværende og potentielle samarbejdspartnere. Det var på dette møde, at de præsenterede den nu tidligere ligaprofil Minik Dahl Høegh.

Partneren, der for alvor muliggjorde projektet, er Det Faglige Hus. De har tidligere været samarbejdspartner i klubben. Men nu skulle fagforeningen angiveligt støtte Ajax København med et beløb i omegnen af de 2,5 millioner kroner.

 Og hos Det Faglige Hus bliver der ikke lagt skjul på forventningerne til klubben.

Det er et kæmpe scoop for Ajax

Mikkel Frid, direktør i Ajax København

- Med de penge, vi tilfører klubben, så kan vi godt tillade os at forvente, Ajax kommer tilbage i ligaen indenfor to år, siger landsformand hos Det Faglige Hus, Johnny Nim.

- Der skal være et københavnsk hold i landets bedste række. Og det vil vi gerne være med til at realisere, slutter Johnny Nim.

Landsholdsspiller er klar til projektet

Nyerhvervelsen Minik Dahl Høegh ser frem til de nye udfordringer i den københavnske klub.

- Der har tidligere været projekter i København, som lukkede og slukkede. Men jeg synes virkelig, København fortjener at have et hold i den bedste danske række, siger Minik Dahl Høegh til TV 2 SPORT. 

Det lå umiddelbart ikke i kortene, at Minik Dahl Høegh skulle spille 1.division. 

- Til at starte med var 1.divisionen egentlig ikke interessant. Men jeg synes, projektet er meget spændende. Derfor valgte jeg alligevel at skifte til Ajax. 

Venstrebacken har de seneste par sæsoner døjet med blandt andet korsbåndskader og mavevirus. Disse forløb har også haft sin betydning for valget. 

- Det har været en hård periode. Men nu føler jeg, at kroppen er tilbage, hvor den skal være. Derfor handler det også for mig om, at jeg nu kan starte helt forfra både fysisk og mentalt. Og så skulle jeg gerne vende tilbage til mit gamle topniveau.

- Det er et kæmpe scoop for Ajax. Vi ved, hvor god Minik kan være, og hvis han rammer sit gamle niveau, bliver uden tvivl en af de allerstørste profiler i rækken, siger Mikkel Frid. 

Ajax København præsenterede på dagens møde også venstrehånden Martin Risom, der kommer til klubben fra Bjerringbro-Silkeborg. Dermed har Ajax nu fået tilføjet fire ligaspillere til den kommende sæson i 1.divisionen. De sidste spillere er Nordsjællands Oliver Roepstorff og Nichlas Poulsen.

Sidste gang Ajax København havde et herrehold i ligaen var i 2009. Her endte klubben på en klar sidsteplads.