I dag er en rigtig vigtig dag for Danmarks EM - mit bud på skræk- og drømmepuljen

Hvad vil være en skrækpulje, og hvad skal danske håndboldfans håbe på i tirsdagens lodtrækning til kvindernes EM til december? Her er mit bud.

Se EM-lodtrækningen direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 12

Så skal vi til det igen. 

Selv om du sikkert tænker mere på grillpølser og en gåtur på stranden i disse dage, venter den første, vigtige del af den næste december-slutrunde allerede nu, mens solen skinner, og temperaturen flirter med de 30 grader: Lodtrækningen.

Tirsdag klokken 12 i Paris bliver der trukket lod til kvindernes EM-slutrunde til december, Danmark er i det øverste seedningslag (hurra for det), men risikerer alligevel at ende i en skrækkelig pulje. 

Jeg har set lidt nærmere på de fire seedningslag og kommer her med mit bud på en skræk- og en drømmepulje for Danmark.

Seedningslag 1: Norge, Ungarn, Frankrig, Danmark

Arrangørerne har igen benyttet muligheden i reglerne for at forhåndsplacere fire hold, og derfor ved vi allerede inden lodtrækningen, at Danmark kommer i gruppe A, der skal spilles i Nantes, Frankrig er i gruppe B i Nancy, og Norge er placeret i gruppe D i Brest.

Det sidste forhåndsplacerede hold er Holland, der fra tredje seedningslag er kommet i gruppe C i Montbéliard - hvor vi så også allerede nu ved, at hollænderne kommer i gruppe med Ungarn, som er det eneste hold fra øverste seedningslag, der ikke allerede er placeret i en gruppe. 

Seedningslag 2: Rumænien, Spanien, Serbien, Montenegro

Det er et stærk lag af hold, som alle kan volde Danmark problemer. Så jeg har faktisk svært ved at vælge en dansk skrækmodstander. Alle fire hold kan Danmark slå, men det er også fire hold, der besidder stor fysik og dygtige spillere. Montenegro er det eneste af de fire, der er gået ubesejret gennem kvalifikationen, men vi ved også, at lige så lækker håndbold Radicevic & Co. kan spille, ligeså meget kan de falde i niveau, når lynene i øjnene ikke er til stede.

Skal jeg pege på et hold, som jeg helst ser Danmark i pulje med, må det være Serbien fra dette lag. Serberne blev etter i deres kvalifikationsgruppe på grund af den indbyrdes målscore mod Sverige efter et nederlag og en sejr.

Hvem af de tre andre, jeg helst ikke ser Danmark i pulje med, kommer så meget an på, hvilken tilstand deres trupper er i, når vi rammer december. Alle tre hold er afhængige af enkelte spillere - Neagu, Pena, Barbosa, Radicevic, Bulatovic eller Radicevic for at nævne nogle - men skal jeg vælge her og nu, så må skrækmodstanderen blive Montenegro af frygt for at få dem i starten af puljen, ligesom Danmark fik ved VM sidste år.

Seedningslag 3: Holland, Tyskland, Rusland, Sverige

Et skræmmende seedningslag – vildt at finde så gode hold helt nede i tredje lag. Ønskemodstanderen er jeg ikke så meget i tvivl om: Her ser jeg helst Tyskland, som ikke virker skræmmende. Hvem er så den værst tænkelige modstander i dette seedningslag? Jeg ville have sagt Holland, hvis ikke hollænderne på forhånd var placeret i gruppe C, så Danmark ikke kan trække dem. Så i stedet siger jeg Rusland - selv om det faktisk var skræmmende tæt på, at Rusland slet ikke var kommet med. De tabte nemlig 25-27 til upåagtede Østrig i de to holds første møde i kvalifikationen og vandt kun med nød og næppe med 26-25 i deres sidste møde. De formåede til gengæld - i modsætning til Østrig - at tage to point mod Rumænien og snuppede derfor andenpladsen i gruppen efter rumænerne.

Trine Nielsens skræk- og drømmegruppe

Skrækpuljen

  • Danmark
  • Montenegro
  • Rusland
  • Kroatien

Drømmepuljen

  • Danmark
  • Serbien
  • Tyskland
  • Slovenien

Seedningslag 4: Tjekkiet, Polen, Kroatien, Slovenien

Her skal jeg være helt ærlig: Danmark skal kunne slå alle fire hold – også på en dag, hvor alle spillere ikke topper. Tjekkiet og Slovenien kender danskerne jo fra kvalifikationen, og selvom det ikke altid var lige kønt i de kampe, tror jeg simpelthen ikke, at Danmark kan komme i problemer mod de to hold. Jeg peger derfor på Slovenien som drømmemodstander og Kroatien som værste – men vil ikke rive mig i håret, ligegyldigt hvem Danmark kommer i pulje med fra dette lag.

Altså bliver mit bud på en skrækgruppe Montenegro, Rusland og Kroatien, mens Serbien, Tyskland og Slovenien vil være en dansk drømmelodtrækning.

MEN - lige så vigtigt en god indledende gruppe er, mindst lige så vigtig er den turneringshalvdel, som Danmark ender i. Vi ved allerede, at Frankrig venter i en eventuel mellemrunde, fordi franskmændene er forhåndsplaceret i gruppe B og danskerne i gruppe A, men Frankrigs modstandere i gruppe B har også betydning for, om vi ender med at kalde en lodtrækning god, lidt la-la eller sender os i alarmberedskab. 

Hvis for eksempel Rusland og Montenegro kommer i Frankrigs gruppe, venter der bare en uhyggeligt svær mellemrunde i stedet. Derfor er i dag en rigtig vigtig dag for Danmarks muligheder til EM i december.

Vi sender på TV 2 SPORT fra klokken 12. Jeg håber, du vil se med.

Se EM-lodtrækningen direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 12.