Håndbold

Lasse Boesen er færdig i KIF

Klubikonet Lasse Boesen forlader KIF Kolding. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

I mange år har familien Boesen været toneangivende i KIF Kolding, men nu er det slut. Først var det Jens Boesen, der forlod klubben - og nu følger sønnen Lasse Boesen trop. Han forlader sin stilling som sportschef og assistenttræner.

- KIF Håndbold har altid været som en familie for mig, og jeg har altid prioriteret KIF frem for næsten alt. Jeg er glad og stolt over, at nye kræfter ser muligheder i platformen omkring KIF Håndbold Elite og er klar med energi og fornyede ressourcer i fremtiden, siger Lasse Boesen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at det angiveligt skulle være Lasse Boesen selv, der har takket nej til at fortsætte i klubben.

- Vi havde regnet med at kunne lukrere på Lasse Boesens store erfaring og faglighed, men på den anden side forstår jeg godt Lasses valg, siger næstformanden i KIF Kolding Håndbold, Anders Jensen.

Denne melding bakkes op af klubbens nye bestyrelsesformand, Brian Stein.

Hvorfor takkede Boesen nej til at fortsætte?

- Jeg tror, at Lasse har brug for et pusterum til at tænke sig om. Og så er det bedre at melde fra i stedet for at sige ja med risiko for, at det ikke er det rigtige. Dialogen med Lasse har været konstruktiv, og der har været gode samtaler med Anders Oechsler og med Lars Frederiksen, og der er ikke noget ondt i det her, siger han til TV 2 SPORT.

Ændring i klubbens setup

Den nye struktur, næstformanden snakker om, er klubbens beslutning om at droppe København, som har været en del af klubben i seks år. Det meldte klubben ud for en uge siden. Her offentliggjorde de også, at klubikonet Anders Oeschler bliver daglig leder og kommerciel ansvarlig, mens posten som sportsdirektør bliver nedlagt.

- Der har været et kæmpe forarbejde med at få den nye struktur på plads. Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet og bygget en sponsorstrategi op. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra både nuværende og tidligere sponsorer, så det tegner godt, sagde Anders Jensen til TV 2 SPORT for en uge siden.

Nu skal klubben på jagt efter en ny assistenttræner og - måske - en ny sportschef. I den opgave kommer klubbens cheftræner, Lars Frederiksen, til at spille en stor rolle. Det fortæller klubbens nye bestyrelsesformand, Brian Stein, til TV 2 SPORT.

- Lars Frederiksen er i gang med at kigge lidt på, hvordan vi kommer videre på posterne sportschef og assistenttræner. Lars er erfaren og dygtig til sit job, og han kigger lidt på det og undersøger, hvad det er, vi har brug for, og hvad det er, KIF skal. Han definerer rollen på ny.

Særligt sportschef-posten er op til debat. Måske den ligefrem bliver nedlagt, ligesom posten som direktør i sidste uge blev afskaffet.

Kan sportschef-posten blive nedlagt?

- Jeg vil sige, at det er i spil. Der er ikke truffet nogen afgørelse på det endnu. Vi havde et bestyrelsesmøde på tre og en halv time i går, og her nåede vi ikke frem til noget endeligt.

Udover Lasse Boesen har Danmarks mest vindende klub sagt farvel til spillerne Magnus Landin, Morten Bjørnshauge, Nicolas Lundbye, svenske Philip Stenmalm og norske Petter Øverby.