Håndbold

Spellerberg forlader dansk håndbold: - Jeg har altid troet, jeg skulle slutte i Kolding

Den 38-årige topscorer har spillet sin sidste kamp for KIF Kolding. Fra næste sæson skifter han til schweizisk håndbold.

Efter 16 sæsoner er en æra i KIF Kolding forbi. En legende siger farvel.  

Bo Spellerberg har været synonym med KIF-trøjen siden 2002, men efter sommerferien forlader han både klubben og den danske liga. Den tidligere landsholdsspiller har takket ja til et tilbud fra schweiziske St. Gallen og skal ud på sit første rigtige udlandseventyr. 

- Jeg har altid forestillet mig, at jeg skulle slutte min karriere i Kolding - ikke at jeg skulle afsted til udlandet kort tid før, at jeg fyldte 39 år. Torsten Laen er samme årgang som mig, og han har lige stoppet karrieren, mens jeg nu skal til udlandet. Men timingen er bare den rigtige lige nu for mig. Selv om det selvfølgelig er vemodigt at sige farvel til Kolding efter 16 år, siger Bo Spellerberg til TV 2 SPORT. 

- Det har været en tung tid i perioder i KIF de seneste par sæsoner, og samtidig flytter klubben nu al træningen til Kolding, hvor jeg er bosiddende i København. Man starter ligesom forfra, og ambitionsniveauet bliver måske også det laveste i min tid i Kolding. Det er selvfølgelig naturligt nok, men det betyder også noget for, at jeg nu har valgt noget andet, siger Spellerberg, der ingen planer har om at stoppe karrieren.  

Derfor har han også underskrevet en 2-årig aftale med St. Gallen. 

- Som jeg har det fysisk lige nu, føler jeg, jeg er tættere på at spille tre år mere end ét, siger Spellerberg. 

Bortset fra tre uger i spansk håndbold for 10 år siden har manden med 245 landskampe på cv'et - tredjeflest i dansk herrehåndbold - kun spillet i den danske liga, som nu også mister en af sine største personligheder og profiler. Selv om dåbsattesten viser, at Spellerberg fylder 39 år om en måned, holder han stadig højt niveau og var den næstmest scorende i 888ligaen i sidste sæson med 195 mål - og nummer tre på listen over spillere med flest assists. 

Han havde egentlig kontrakt med KIF endnu en sæson, men der kommer ingen overgangssum i KIF's slunkne klubkasse af den grund. Klubben har nemlig givet sin største stjerne lov at smutte til udlandet som tak for mange års tro tjeneste - selv om det bliver en næsten umulig opgave for KIF at finde en afløser til næste sæson, der har Spellerbergs niveau.  

Bo Spellerberg har kun repræsenteret tre klubber i karrieren - FIF, KIF og spanske Teka Cantabria, som han var udlejet til i tre uger i 2008 og var med til at redde fra nedrykning fra den bedste spanske række.

I hans 16 sæsoner i KIF har han vundet seks DM-guld, tre DM-sølv og fire gange vundet pokalturneringen. Desuden har han 10 gange været med i Champions League, hvor KIF én gang - i 2003 - nåede helt til kvartfinalen. 

Efter lang tids økonomiske problemer er KIF Kolding for nylig kommet af Dansk Håndbold Forbunds liste over klubber, der ikke kan få godkendt spillerkontrakter, og klubben forventer meget snart at kunne præsentere næste sæsons hold.