Håndbold

KIF Kolding henter kulturbærer hjem og yderligere fem spillere

Håndboldklubben KIF Kolding opruster frem mod den nye sæson. Fredag bekræftede klubben, at den har skrevet kontrakt med seks nye spillere.

Det er ikke længe siden, at KIF Kolding igen fik lov til at skrive kontrakter med nye spillere.

I mandags blev klubben fjernet fra Dansk Håndbold Forbund sorte liste, der forbyder klubber at skrive kontrakter med spillere som følge af dårlig økonomi.

Og de spilder ikke tiden i Kolding. Fredag offentliggjorde klubben, at der kommer hele seks nye ansigter til holdet i næste sæson.

Kasper Irming, der er bosat i Kolding, kan nu se frem til igen at skulle tørne ud for byens håndboldhold efter en periode i Skanderborg Håndbold.

- Han kender husets gang og ved, hvad det betyder at have en KIF-trøje på. Han skal være en kulturbærer i genopbygningen af KIF, siger cheftræner Lars Frederiksen til JydskeVestkysten.

Og højrebacken er ikke den eneste, der kommer til fra Skanderborg.

Således tager venstrefløjen Andreas Væver og Martin Mauer Larsen ligeledes turen og skifter Østjylland ud med Kolding.

Og det er ikke hvilken som helst, fløjspilleren Andreas Væver skal forsøge at erstatte. Han er hentet direkte ind som afløser for landsholdsspilleren Magnus Landin, der skifter til den tyske storklub Kiel.

- Han er vant til at spille 60 minutter hver gang for Skanderborg. Han er meget stabil og en god spiller. Lynhurtig og en erstatning for Magnus Landin, fortæller Lars Frederiksen til JydskeVestkysten.

Stregspiller Alexander Morsten kommer også til Kolding i næste sæson. Han skifter fra Randers HH og tager SønderjyskE's Mattias Thynell med sig.

Sidst men ikke mindst kan KIF Koldings cheftræner også se frem til tilgangen af en ny målmand.

Svenske Rickard Frisk kommer til klubben fra Alingsås i Sverige.