Håndbold

Mette Gravholt stopper karrieren øjeblikkeligt

Mette Gravholt spillede senest på Team Esbjerg. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Stregspilleren Mette Gravholt nåede 59 kampe for det danske landshold og slutter sin karriere med en fjerdeplads for Team Esbjerg i den danske liga.

Først stoppede hun, så gjorde hun comeback, men nu skulle den være god nok.

METTE GRAVHOLTS KARRIERE

Navn: Mette Bjorholm Gravholt

Alder: 33 år

Position: Stregspiller

Landskampe: 59, 149 mål

Titler: U18-DM, DM-bronze, DM-sølv, DM-guld, EHF Cup-guld, EHF Cup-sølv, VM-bronze

Mette Gravholt stopper sin karriere som professionel håndboldspiller. Det fortæller hun til TV 2 SPORT.

- Min mavefornemmelse, som jeg stoler meget på, er mere rigtig nu, end den var i sidste sæson. Jeg har ikke lyst til mere. Min krop er også ved at være færdig, siger Gravholt.

Selvom hun ikke fuldstændig kan afvise et comeback, mener hun, det er ret sikkert, fordi der er flere ting lige nu, der trækker mere end håndbolden.

- Jeg er næsten 100 procent sikker på, det ikke bliver til noget, fordi vi gerne vil have et barn mere. Man kan aldrig vide, hvordan man reagerer, for det hænger mig ikke langt ud af halsen. Jeg tænker bare, det er rart, det ikke er mig, der skal træne. 

- Sidste gang var der noget vemod ved, det var slut. Men det sluttede meget godt af for mig. Det fik det sidste ud af mig.

Sidste sommer besluttede Mette Gravholt at stoppe, efter at hendes aftale med den rumænske klub Dinamo Bucuresti blev afbrudt, fordi hovedstadsklubben ikke rykkede op i den bedste række.

Et halvt år senere skrev den tidligere landsholdsstreg kontrakt med det danske tophold Team Esbjerg, hvor hun fik regelmæssig spilletid for holdet, der endte på fjerdepladsen.

Mette Gravholt nåede at spille 59 landskampe og score 149 mål. Hun stoppede på landsholdet i januar 2016, fordi landstræner Klavs Bruun Jørgensen meddelte hende, at hun ikke længere var en del af hans fremtidsplaner.

Den nu pensionerede håndboldspiller er uddannet skolelærer, og det er også det, fremtiden bringer. Fra på mandag starter hun som lærer for en 1. klasse på Harte Skole i Kolding, hvor hun skal undervise i matematik, idræt og natur/teknik.