DHF slipper for bøde for påstået Mikkel Hansen-batalje

Danmarks Håndbold Forbund (DHF) skal ikke betale den bøde på cirka 30.000 kroner, forbundet fik under EM i januar efter en episode med Mikkel Hansen.

En påstået episode, hvor Mikkel Hansen skulle have skubbet til en official, koster alligevel ikke DHF en bøde på 30.000 kroner.

Det har den øverste appelinstans i det europæiske håndboldforbund EHF, The EHF Court of Arbitration (ECA), besluttet.

Danmarks Håndbold Forbund har aldrig anerkendt, at Mikkel Hansen skulle have gjort sig fortjent til at få den bøde, der nu er droppet. Bøden er blevet appelleret flere gange, og nu har DHF fået medhold hos den øverste instans. Derfor er DHF’s sportschef Morten Henriksen selvsagt tilfreds med onsdagens afgørelse.

- Jeg er oprigtigt glad for, at EHF’s appelsystem virker. Vi var jo frustrerede, da denne sag dukkede op i januar, da vi helt og holdent mener, at den er uberettiget. Derfor er det fantastisk at se, at ECA fungerer som en uafhængig instans og dermed er i stand til at træffe uvildige beslutninger, siger Morten Henriksen til forbundets hjemmeside.

The EHF Court of Arbitration har valgt at droppe bøde, fordi beviserne for Mikkel Hansens påståede opførsel ikke er tilstrækkelige. Tvivlen kommer spilleren til gode, fordi der er en lav grad af sandsynlighed og høj grad af risiko for, at sagen kan gå ud over Mikkel Hansens omdømme. Det skriver ECA blandt andet i afgørelsen.

Glad på Mikkels vegne

Bøden til Mikkel Hansen blev givet efter en episode på vej ud til pausen i EM-semifinalen mod Sverige i januar. Der var flere veje fra hallen til omklædningsrummene, men det europæiske håndboldforbund ville have, at spillerne gik en bestemt vej hver gang. Da danskerne gik en anden vej ud efter første halvleg, opstod der diskussioner mellem de danske spillere og officials i hallen. Det er her, at Mikkel Hansen ifølge EHF skulle have skubbet til en official. 

Men det gjorde han ikke, har DHF hele tiden hævdet. Derfor er sportschef Morten Henriksen især glad for, at Mikkel Hansens navn bliver renset med onsdagens afgørelse. 

- Det er godt, at sagen nu kan afsluttes. Det har været nogle grimme, uberettigede beskyldninger, som jeg som sportschef ikke har kunnet sidde overhørig. Jeg er derfor glad på såvel Mikkels samt på forbundets vegne, siger Morten Henriksen. 

Danmark blev nummer fire ved EM i Kroatien. Efter et spinkelt semifinalenederlag til Sverige tabte Danmark bronzekampen til Frankrig.