Målmand ude på ubestemt tid – veteran skal hjælpe Ribe-Esbjerg

Rettidig omhu samt en skade til én af klubbens andre målmænd ligger til grund for Søren Haagens tilbagevenden til Ribe-Esbjerg.

Ribe-Esbjerg tilføjede fredag et prominent navn på holdkortet i form af rutinerede Søren Haagen og kan derfor prale af en skudsikker trio på målmandsposten.

Sammen med sine to kolleger Søren Rasmussen og Tim Winkler skal Søren Haagen forsøge at forhindre modstanderne fra at få nettet til at blafre bag sig, og den disciplin er de tre herrer yderst rutinerede i. Det var da heller ikke mangel på rutine, der banede vejen til et samarbejde mellem Haagen og Ribe-Esbjerg.

Søren Rasmussen døjer nemlig med en skade i maven, som klubben ikke kender omfanget af. De er derfor ikke sikre på, hvornår han er kampklar igen. Det fortæller klubbens eliterådsformand, Sune Agerschou, til TV 2 SPORT.

Hvor stor en betydning har Søren Rasmussens skade i maven haft for kontrakten med Søren Haagen?

- Det har haft betydning på den korte bane. Vi spiller en turnering i Tyskland, og den deltager Søren Haagen i. På den lidt længere bane har vi hele tiden overvejet mulighederne for at indlemme en tredje målmand. Det er ikke en ”hovsa-løsning”. Det er en løsning, vi har arbejdet på at trumfe igennem.

Så I havde også gjort det, hvis Søren Rasmussen ikke var skadet?

- Vi ville gerne indlemme en tredje målmand, selvom vores to andre målmænd havde været klar til at spille.

Haagen var en del af det succesfulde Ribe-Esbjerg-hold, som spillede sig i semifinalen i 2017, og derfor ved Sune Agerschou og Ribe-Esbjerg, hvad de får i den 44-årige målmand, som til daglig er skolelærer. Disse evner skal de allerede gøre brug af i denne weekend – og muligvis i sæsonens første kamp, som for Ribe-Esbjergs tilfælde er den 1. september.

- Vi er meget bevidste om, at vi er skrøbelige, hvis en eller to af de målmænd, vi har, falder ud. Så derfor synes vi, at det er passende at hente Søren Haagen ind, som ikke skal være der hver gang til træning, og som skal være en slags backup for de to andre. Og hvis han er dygtig nok, spiller han selvfølgelig også.

Belært af erfaringer

Ribe Esbjerg har tidligere været udsat for prøver på målmandspositionen med lange skader til både Kasper Larsen og Jonas Hansen og senest i sidste sæson, hvor Tim Winkler var skulderskadet og sad ude i fire måneder.

Måneden inden havde de hentet Rasmus Lind ind i en rolle som tredjemålmand, og betydningen af dette kan ikke undervurderes, mener Agerschou.

- Det viste sig at være utrolig heldigt. Vi kunne være rykket ned, hvis vi ikke havde gjort det. Belært af erfaringer, har vi derfor hentet en ekstra målmand.

Ribe-Esbjerg endte i sidste sæson på en 10.-plads i ligaen.