Håndbold

Norsk topklub sender landsholdsspiller til Ribe-Esbjerg, som afviser handel

Den norske landsholdsspiller Hermann Vildalen, som spiller for den norske topklub Drammen, er måske på vej til Ribe Esbjerg. Men kun måske.

Købt eller solgt? Det lader til at være det store spørgsmål, der klæber sig til den norske landsholdsspiller Hermann Vildalen.

Det lader nemlig ikke til, at hans norske klub, Drammen HK, og den danske ligaklub Ribe-Esbjerg ikke er helt enige om, hvorvidt den 22-årige bagspiller skal trække i en Ribe-Esbjerg-trøje til den kommende sæson.

På den norske topklubs hjemmeside tager de afsked med Hermann Vildalen, som de officielt sender til Ribe-Esbjerg med øjeblikkelig virkning.

- Vi ønsker Hermann held og lykke i Ribe-Esbjerg, men vi vil selvfølgelig savne ham i DHK. Salget sætter os et skridt tilbage i forhold til det, vi har arbejdet på i forberedelserne til denne sæson, siger holdets cheftræner, Kristian Kjelling.

I den danske lejr er de slet ikke så langt i forløbet. Tværtimod. De afviser, at der er en aftale på plads.

- Jeg er meget overrasket over, at de melder det ud. Vi har henvendt os og sagt, at vi gerne vil have ham. Men jeg har ikke været involveret i nogen forhandlinger. Vi ønsker ham, men vi er ikke enige endnu, siger bestyrelsesmedlem og storsponsor i Ribe-Esbjerg Johnny Nim til TV 2 SPORT.

Men vil I gerne købe ham fri?

- Ja, det vil vi. 

Hvilket beløb handler det om?

- Det ved jeg ikke endnu. 

TV 2 SPORT efterfølgende været i kontakt med Kristian Kjelling, som bekræfter, at det kun drejer sig om formaliteter.

- Vi er kommet til enighed om noget, som vi er sikre på, at alle står inde for, siger Drammen-cheftræneren.

- En ønskespiller

Selvom Ribe-Esbjerg både afviser at have Hermann Vildalens underskrift i hus, samt at det kun skulle dreje sig om formaliteter, lægger de ikke skjul på, at han vil klæde Ribe-Esbjerg-trøjen.

- Det er en ønskespiller, som vi har villet have i rigtig lang tid. En spiller, som man kommer til at høre meget mere om i fremtiden, siger holdets cheftræner, Lars Walther. 

Til sommer skiftede Ribe-Esbjergs stjernefrø Jacob Holm til Bundesligaen og Füchse-Berlin. Siden har den vestjyske klub forsøgt at fylde det eftertragtelige hul, som den talentfulde danske landsholdsspiller efterlader. Derfor har de i første omgang hentet Nordsjælland-profilen Nikolaj Pedersen. Og nu – måske – Herman Vildalen.

Er de to lige så gode som Jacob Holm, synes du?

- Ja, det synes jeg. De er lidt andre typer. Allerede med Nikolaj Pedersen er vi godt dækket ind. Måske ikke som så fandenivoldsk en type som Jacob Holm, men i sidste ende er vi nu rigtig godt dækket ind. 

Hermann Vildalen fik landsholdsdebut for Norge ved Golden League-turneringen i begyndelsen af april. Her gjorde venstrebackspilleren god reklame for sig selv. Han har været en fast del af norske Drammen, som endte på andenpladsen ligaen.

Hvis parterne får styr på, hvad der er op og ned, ser Ribe-Esbjerg altså ud til at fortsætte oprustningen inden sæsonstarten i den bedste danske håndboldliga. Fredag hentede de målvogter Søren Haagen.